Verbind je met ons

China

#Coronavirus-gevallen verspreiden zich buiten #China, maar de WHO meldt een keerpunt in #Wuhan

DELEN:

gepubliceerd

on

Italië, Zuid-Korea en Iran rapporteerden maandag (24 februari) een scherpe stijging van het aantal gevallen van coronavirus, maar China versoepelde de maatregelen omdat het aantal infecties daar afnam en een bezoekend team van de Wereldgezondheidsorganisatie zei dat er een keerpunt was bereikt in het epicentrum Wuhan. schrijven Gabriël Crossly en Hyonhee Shin.

Het virus heeft de afgelopen weken Chinese steden op slot gezet, het luchtverkeer naar de werkplaatsen van de wereld verstoord en de mondiale toeleveringsketens geblokkeerd voor alles, van auto's en auto-onderdelen tot smartphones.

Maar de acties van China, vooral in Wuhan, hebben waarschijnlijk honderdduizenden gevallen voorkomen, zei het hoofd van de WHO-delegatie in China, Bruce Aylward, en drong er bij de rest van de wereld op aan de les te leren van snel handelen.

“De wereld staat bij jullie in het krijt”, zei Aylward in Peking tegen de inwoners van Wuhan. “De inwoners van die stad hebben een buitengewone periode meegemaakt en maken die nog steeds mee.”

De golf van gevallen buiten het vasteland van China veroorzaakte scherpe dalingen op de mondiale aandelenmarkten en aandelenfutures op Wall Street, terwijl beleggers naar veilige havens vluchtten. De Europese aandelenmarkten kenden hun grootste inzinking sinds medio 2016, goud steeg naar het hoogste punt in zeven jaar, olie daalde met bijna 4% en de Koreaanse won daalde naar het laagste niveau sinds augustus.

Maar de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, waarschuwde tegen overhaaste conclusies over de wereldeconomie of de toeleveringsketens, en zei dat het simpelweg te vroeg was om dat te weten.

Aylward van de WHO zei dat meerdere gegevensbronnen allemaal suggereerden dat het aantal infecties in Wuhan aan het dalen was: “Ze bevinden zich nu op een punt waarop het aantal genezen mensen dat elke dag de ziekenhuizen verlaat veel groter is dan het aantal zieken dat er binnenkomt.”

advertentie

But he added: “One of the challenges obviously is the strain on the system … they still have tens of thousands of sick people.”

Online site voor coronavirusnieuws: hier

GRAPHIC – Tracking the novel coronavirus: hier

MAATREGEL VAN VERLICHTING

Liang Wannian van de Nationale Gezondheidscommissie zei alleen dat de snelle stijging tot stilstand was gebracht en dat de situatie nog steeds grimmig was. Hij zei dat meer dan 3,000 medische stafleden besmet waren geraakt, de meesten in de provincie Hubei rond Wuhan, waarschijnlijk als gevolg van het gebrek aan beschermende uitrusting en vermoeidheid.

Exclusief Hubei rapporteerde het Chinese vasteland elf nieuwe gevallen, het laagste sinds de nationale gezondheidsautoriteit op 11 januari begon met het publiceren van landelijke dagcijfers.

Het coronavirus heeft bijna 77,000 mensen besmet en meer dan 2,500 mensen gedood in China, van wie de meesten in Hubei.

In totaal meldde China 409 nieuwe gevallen op het vasteland, tegen 648 een dag eerder, waardoor het totale aantal infecties op 77,150 februari op 23 gevallen kwam. Het dodental steeg met 150 naar 2,592.

Maar er was enige opluchting voor de op één na grootste economie ter wereld, aangezien meer dan twintig rechtsgebieden op provincieniveau, waaronder Peking en Shanghai, nul nieuwe infecties meldden, het beste cijfer sinds het begin van de uitbraak.

Buiten het vasteland van China heeft de uitbraak zich verspreid naar ongeveer 29 landen en gebieden, met een dodental van ongeveer twee dozijn, volgens een telling van Reuters.

Zuid-Korea meldde 231 nieuwe gevallen, wat het totaal op 833 brengt. Velen bevinden zich in de vierde grootste stad, Daegu, die meer geïsoleerd raakte doordat Asiana Airlines en Korean Air de vluchten daar tot volgende maand opschortten.

Iran, dat afgelopen woensdag zijn eerste twee gevallen aankondigde, zei dat het nu 61 gevallen en 12 doden had. De meeste infecties vonden plaats in de sjiitische islamitische heilige stad Qom.

Elders in het Midden-Oosten rapporteerden Bahrein en Irak hun eerste gevallen, en Koeweit en Oman rapporteerden in totaal vijf gevallen waarbij mensen betrokken waren die in Iran waren geweest.

Saoedi-Arabië, Koeweit, Irak, Oman, de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije, Pakistan en Afghanistan legden beperkingen op aan reizen en immigratie vanuit Iran. Afghanistan meldde ook zijn eerste geval, zeiden functionarissen.

ITALIË IN GEVAAR

Europe’s biggest outbreak is in Italy, with some 150 infections – compared with just three before Friday – and a sixth death.

In Noord-Italië sloten de autoriteiten de zwaarst getroffen steden af ​​en verboden openbare bijeenkomsten in een groot gebied, waardoor het carnaval in Venetië werd stopgezet, waar zich twee gevallen voordeden.

De uitbraak vond zijn oorsprong in Codogno, een klein stadje ten zuidoosten van Milaan, waar de eerste besmette patiënt van Lombardije, een 38-jarige man die nu in stabiele toestand verkeert, werd behandeld.

Oostenrijk heeft de treindiensten door de Alpen vanuit Italië kortstondig opgeschort nadat twee reizigers uit Italië koortssymptomen vertoonden.

Beiden testten negatief op het nieuwe coronavirus, maar de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer zei dat een taskforce maandag bijeen zou komen om te bespreken of grenscontroles moeten worden ingevoerd. (Interactieve grafische weergave van de wereldwijde verspreiding van het coronavirus)

President Xi Jinping drong er bij bedrijven op aan weer aan het werk te gaan, hoewel hij zei dat de epidemie nog steeds “ernstig en complex was, en dat de preventie- en controlewerkzaamheden zich in de moeilijkste en meest kritieke fase bevinden”.

Xi zei zondag dat de uitbraak een relatief grote, maar kortetermijnimpact op de economie zou hebben en dat de regering de beleidsaanpassingen zou opvoeren.

Mnuchin vertelde Reuters in de Saoedische stad Riyad dat hij niet verwachtte dat de epidemie een materiële impact zou hebben op de fase 1-handelsovereenkomst tussen de VS en China.

Japan had eind zondag 773 gevallen, voornamelijk op een cruiseschip dat in quarantaine was geplaatst nabij Tokio. Een derde passagier, een Japanse man van in de tachtig, stierf zondag.

In Zuid-Korea meldden de autoriteiten maandag een zevende sterfgeval en nog eens tientallen gevallen. Van de nieuwe gevallen waren er 115 gekoppeld aan een kerk in de stad Daegu.

Drone-opnames toonde wat leek op honderden mensen die in een nette rij stonden buiten een Daegu-supermarkt om gezichtsmaskers te kopen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending