Verbind je met ons

Caribbean

#Barbados wordt het nieuwste Caribische land om een ​​#UNCTAD iGuide te lanceren

DELEN:

gepubliceerd

on

Invest Barbados heeft zijn investeringsgids (iGuide) gelanceerd. iGuides zijn een product van de VN-conferentie over handel en ontwikkeling (UNCTAD) en de Internationale Kamer van Koophandel. Caribbean Export heeft vier Caribische landen ondersteund om iGuides in 2019 te lanceren.

iGuides zijn een belangrijke opslagplaats van informatie over de landen voor beleggers. Bridgetown, BARBADOS, 18 februari 2020. Barbados heeft samen met vijf andere Caribische landen een online investeringsgids of iGuide gelanceerd met de steun van de VN-conferentie over handel en ontwikkeling (UNCTAD), het Caribbean Export Development Agency (Caribbean Export), de Caribbean Association of Investment Promotion Agencies (CAIPA) en de Europese Unie.

"De ontwikkeling van een iGuide is een poging om de investeringsfacilitering van onze regio te verbeteren", aldus Caribbean Export Competitiveness and Export Promotion Manager Damie Sinanan. Caribbean Export fungeert als het secretariaat voor CAIPA dat zich richt op het aantrekken van investeringen in het Caribisch gebied en het ondersteunen van regionale investeringsbevorderende instanties.

De iGuides zijn een product van UNCTAD waarmee potentiële investeerders investeringsmogelijkheden kunnen ontdekken, een beter inzicht kunnen krijgen in de bedrijfskosten, de belangrijkste procedures en wetten van een land en een reeks nuttige informatie kunnen bieden ter ondersteuning van het besluitvormingsproces.

Bij de lancering zei Kay-Anne Brathwaite, CEO van Invest Barbados: “We zijn ervan overtuigd dat de lancering van de iGuide-site in Barbados de inspanningen van het land zal vergroten om het voor investeerders gemakkelijker te maken om zaken te doen in en met Barbados. We weten dat de iGuide de beste praktijk is bij het verstrekken van informatie aan beleggers en we verwachten dat de iGuide een hulpmiddel zal zijn om meer buitenlandse investeringen aan te trekken in overeenstemming met onze ontwikkelingsbehoeften. "

Caribbean Export heeft in samenwerking met de EU en CAIPA samen met UNCTAD gewerkt aan de ontwikkeling van iGuides voor Caribische landen als onderdeel van een algemene regionale investeringsbevorderingsstrategie (RIPS). Tot op heden hebben ze de lancering van iGuides in Jamaica, Curacao, Saint Lucia en St. Vincent en de Grenadines tot nu toe ondersteund, met een iGuide die eerder in Antigua en Barbuda bestond. Deze nieuwste lancering in Barbados brengt het totale aantal op Caribische eilanden gebaseerde iGuides op vijf en er zijn nog twee iGuides in ontwikkeling voor St. Kitts en Nevis, Turks- en Caicoseilanden, terwijl er plannen zijn om ook Trinidad en Tobago op het platform te plaatsen.

“Het idee is niet alleen om Barbados te promoten, maar om het hele Caribisch gebied te promoten als een markt voor investeringsmogelijkheden. En als u de grote markt, het Caribisch gebied, kunt presenteren, zou u veel succesvoller zijn in het aantrekken van investeringen, ”zei ICT Richards, functionaris voor Economische Zaken van UNCTAD.

advertentie

Over Caribbean Export

Caribbean Export is een regionale exportontwikkeling en handels- en investeringsbevorderende organisatie van het Forum van Caribische Staten (CARIFORUM) die momenteel het Regionaal Particuliere Sector Programma (RPSDP) uitvoert dat wordt gefinancierd door de Europese Unie in het kader van het 11e Europees Ontwikkelingsfonds (EDF). De missie van Caribbean Export is om het concurrentievermogen van de Caribische landen te vergroten door kwaliteitsvolle exportontwikkeling en handels- en investeringsbevorderende diensten aan te bieden via effectieve programma-uitvoering en strategische allianties. Meer informatie over Caribbean Export kan hier worden gevonden.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending