Verbind je met ons

EU

#EuropeanParliament deze week: #AI #DrinkingWater #EULongTermBudget

DELEN:

gepubliceerd

on

EP deze week  

De impact van kunstmatige intelligentie en nieuwe regels op de waterkwaliteit behoren tot de onderwerpen die deze week in het Europees Parlement worden behandeld.

Donderdag (20 februari) zal parlementsvoorzitter David Sassoli een schets geven De prioriteiten van het Parlement en standpunt over de langetermijnbegroting van de EU aan EU-leiders. De president heeft gezegd dat het voorstel dat op tafel ligt voor de top onbevredigend.

Vandaag (18 februari) de milieu De commissie zal stemmen over de overeenkomst tussen het Parlement en de lidstaten om de toegang tot en de kwaliteit van internet verder te verbeteren drinkwater en om ervoor te zorgen dat plastic afval uit waterflessen wordt verminderd.

kunstmatige intelligentie staat deze week in de spotlight. Op woensdag (19 februari) zullen de industrie- en internemarktcommissies een Europese aanpak van AI, een strategie voor Europa die geschikt is voor het digitale tijdperk en de Europese datastrategie bespreken met commissaris voor Interne Markt, Thierry Breton.

Er zullen hoorzittingen over AI plaatsvinden in de cultuur en de burgerlijke vrijheden commissies die juridische kwesties onderzoeken die verband houden met het gebruik ervan, inclusief gezichtsherkenning.

De leden van het Europees Parlement en hun nationale tegenhangers zullen kijken naar de manier waarop het economisch en sociaal beleid op EU-niveau wordt gecoördineerd, de zogenaamde Europees semester. Tot de onderwerpen die moeten worden besproken behoren klimaatactie, EU-belastingen en een EU-minimumloon.

Vandaag de dag, de industrie- en energiecommissie zal input leveren over de selectiecriteria voor prioritaire energieprojecten van de EU. De leden van het Europees Parlement willen ervoor zorgen dat de herziene richtlijnen in lijn zijn met de klimaat- en energieambities van de EU, inclusief de doelstelling van klimaatneutraliteit voor 2050.

advertentie

De interne markt en vervoeren commissies zullen stemmen over de typegoedkeuring van motorvoertuigen om de controle uit te voeren -uitstoot van lichte personen- en bedrijfsvoertuigen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending