Verbind je met ons

Brexit

Groot-Brittannië zal zijn eigen regime ontwikkelen om #StateAid – #Frost te controleren

DELEN:

gepubliceerd

on

Groot-Brittannië zal zijn eigen systeem ontwikkelen voor het reguleren van staatssteun en het controleren van subsidies nadat de transitieperiode na de Brexit voorbij is, zei de Londense onderhandelaar voor de langetermijnrelatie met de Europese Unie maandag (17 februari): schrijf Gabriela Baczynska en John Chalmers.

“Het is duidelijk dat we ons eigen staatssteunsysteem zullen ontwikkelen, ons eigen antisubsidieregime zodra de transitie voorbij is”, zei David Frost tegen een publiek nadat hij een lezing had gehouden aan een Brusselse universiteit.

De EU wil dat Groot-Brittannië zijn regels en voorschriften inzake staatssteun accepteert als onderdeel van een tarief- en quotavrije handelsovereenkomst, om zich te beschermen tegen oneerlijke concurrentie met een grote concurrent voor zijn deur.

Frost zei dat Groot-Brittannië niet bereid was compromissen te sluiten over de fundamentele onderdelen van zijn onderhandelingspositie met de EU, en “niet bang” was voor suggesties dat er handelsfricties en belemmeringen zouden ontstaan ​​als gevolg van de uiteindelijk overeengekomen deal.

Hij voegde eraan toe dat het heel goed mogelijk is om in de toekomst zowel een economische concurrent als een politieke partner van de EU te zijn.

Hij zei dat Groot-Brittannië “niets speciaals vroeg”, gewoon een normale handelsovereenkomst die de EU heeft met andere landen over de hele wereld.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending