Verbind je met ons

EU

#EUBudget-strijd, #Polen standoff, #Vietnam-handel

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Europees Parlement debatteerde over het volgende langetermijnbegrotingsplan van de EU, waarbij leden van de EVP-Fractie de lidstaten van de EU waarschuwden geen besluiten te nemen zonder rekening te houden met het standpunt van het Parlement.

De EVP-Fractie drong er bij de Europese Commissie op aan om het Europese Hof van Justitie te vragen een Poolse wet te blokkeren die gericht is op het ontslaan van dissidente rechters die kritiek hebben op het beleid van de nationalistische regering.

Het parlement keurde een handelsakkoord met Vietnam goed. Het is de eerste EU-overeenkomst waarbij een ontwikkelingsland betrokken is. Europarlementariërs van de EVP-fractie verklaarden dat het akkoord Vietnam zal helpen moderniseren en dat de regering daar onder druk zal blijven staan ​​om de mensenrechten te respecteren.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending