Verbind je met ons

EU

#COVID19 – Commissioners Kyriakides and Lenarčič attend extraordinary Employment, Social Policy, Health and Consumer Affairs Council

DELEN:

gepubliceerd

on

Vandaag (13 februari) zullen commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid Stella Kyriakides en commissaris voor crisisbeheersing Janez Lenarčič een buitengewone bijeenkomst van de Raad Werkgelegenheid, Sociaal Beleid, Volksgezondheid en Consumentenzaken (EPSCO) bijwonen over de uitbraak van het COVID-19 (coronavirus).

De Commissie blijft zich op alle fronten inzetten om de inspanningen om het virus aan te pakken te ondersteunen, en de sleutel hiervoor is de voortdurende coördinatie en samenwerking met de lidstaten op het gebied van het delen van informatie, het in kaart brengen van de behoeften en het zorgen voor een samenhangende reactie en paraatheid in de hele EU. In dit kader zal de Raad de EU-ministers van Volksgezondheid bijeenbrengen om van gedachten te wisselen over de COVID-19-uitbraak en oplossingen te bespreken voor bestaande uitdagingen om de verspreiding van de uitbraak binnen de EU te voorkomen.  

Verwacht wordt dat de Raad ook conclusies zal aannemen over de reactie van de EU op de COVID-19-uitbraak. De bijeenkomst zal om 10 uur beginnen. Na de besprekingen in de Raad zal er een persconferentie met commissaris Kyriakides plaatsvinden, die live gestreamd zal worden hier. More information on the EU’s response to the outbreak is available on DG SANTE’s website

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending