Verbind je met ons

Milieu

Het belonen van praktijken voor duurzaam bosbeheer zal de biodiversiteit en de klimaatbestendigheid van #EUForests verbeteren

DELEN:

gepubliceerd

on

This week, the European Commission is hosting the ‘International Conference on Forests for Biodiversity and Climate’ in Brussels to discuss pressures on EU forest ecosystems due to, among others, climate change as well as how to best protect forests and their biodiversity for a climate neutral and climate resilient land.

De Europese papierindustrie heeft een strategisch belang bij het behoud van gezonde en groeiende bossen in Europa. We bieden EU-burgers een breed scala aan hernieuwbare en recycleerbare oplossingen op basis van houtvezels, van verpakkingen tot textiel, inclusief hygiëne- en tissueproducten, en onze grondstoffen komen voornamelijk uit Europese duurzaam beheerde bossen.

Omdat dit jaar een belangrijke mijlpaal zal worden gemarkeerd met de VN-klimaatonderhandelingen op de COP26 in Glasgow en op de biodiversiteitsconferentie in oktober in Kunming (China), omdat daarin de bescherming van het klimaat en de biodiversiteit worden opgenomen als sterke componenten van politieke debatten bij het bereiken van de SDG’s van de VN, onze sector herinnert zich dat de bescherming van biodiversiteit een integraal onderdeel is van duurzaam bosbeheer (SFM).

Carina Håkansson, CEO van de Swedish Forests Industries Federation (SFIF), die namens de Confederation of European Paper Industries (Cepi) sprak, verwelkomde de lancering van het Forest Information System for Europe (FISE): “Bosgerelateerde informatie moet wetenschap zijn gebaseerd en onbetwist om de basis te bieden voor toekomstig beleid ter ondersteuning van bossen en de bosbouwsector om hun bijdrage aan de Green Deal te leveren.”

De bescherming van de biodiversiteit is niet alleen op zichzelf uiterst belangrijk, maar maakt ook deel uit van onze inspanningen om de doelstelling van koolstofneutraliteit in 2050 te bereiken. In het licht van het huidige debat over de beste manier om de biodiversiteit in bossen te beschermen, is de Europese papierindustrie van mening dat de evaluatie van de implementatie van de huidige biodiversiteitsstrategie bekend moet zijn voordat doelen worden gesteld voor een biodiversiteitsstrategie voor 2030. Op deze manier kunnen alle relevante actoren bijdragen aan de discussie en benadrukken welke oplossingen momenteel het beste werken.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending