Verbind je met ons

EU

Het Parlement brengt hulde aan de slachtoffers van de #Holocaust

DELEN:

gepubliceerd

on

Plenaire vergadering januari 2020 - HolocaustherdenkingLiliana Segre (links) met de voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli 

EP-leden hielden een ceremonie ter herdenking van de 75e verjaardag van de bevrijding van het nazi-concentratiekamp Auschwitz.

Het Europees Parlement opende de plenaire zitting van woensdag 29 januari met een plechtige ceremonie ter nagedachtenis aan de zes miljoen slachtoffers van de Holocaust.

Bij de opening van de ceremonie zei president David Sassoli: “Nazisme en racisme zijn geen meningen, maar misdaden. Wanneer we in krantenartikelen lezen over gewelddaden, aanvallen of racistische beledigingen, moeten we bedenken dat deze aanvallen tegen ons allemaal gericht zijn. Het zijn aanvallen op Europa en op de waarden die het vertegenwoordigt."

In haar toespraak zei Liliana Segre, Italiaanse senator voor het leven en overlevende van Auschwitz: “Ik ben buitengewoon ontroerd om hier in het Europees Parlement te zijn. Ik zag alle gekleurde vlaggen bij de ingang van zoveel landen die hier samen zijn in een geest van broederschap waar mensen met elkaar praten en naar elkaar kijken. Dit was niet altijd het geval.”

In haar slotwoord zei Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie: “Europa zal niet zwijgen. We zullen antisemitisme op alle niveaus bestrijden. We zullen nooit toestaan ​​dat de Holocaust wordt ontkend. We zullen met al onze krachten strijden tegen discriminatie, racisme en uitsluiting."

Na de toespraken namen de leden een minuut stilte in acht. Anita Lasker-Wallfisch, overlevend lid van het Vrouwenorkest in Auschwitz, woonde ook de ceremonie bij.

Op 27 januari wordt de Internationale Holocaustherdenkingsdag herdacht ter gelegenheid van de verjaardag van de bevrijding van het kamp Auschwitz in 1945. De term Holocaust verwijst naar de massamoord op zes miljoen Joden door het naziregime en zijn collaborateurs.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending