Verbind je met ons

EU

#InvestmentPlan ondersteunt energiebesparende upgrade van distributienetwerken voor verwarming in twee Poolse steden

DELEN:

gepubliceerd

on

epa02773679 An exterior view of the European Investment Bank (EIB) Headquarters in Luxembourg, where Tajikistan’s President Emomali Rahmon and Philippe Maystadt, the President of the European Investment Bank, withe their delegations met for talks, on 10 June 2011. EPA/NICOLAS BOUVY

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft twee financieringsovereenkomsten getekend met de warmtedistributiebedrijven in de Poolse steden Bydgoszcz en Lublin om hun moderniseringsprogramma's te financieren. Dit project zal resulteren in energiebesparingen dankzij het terugdringen van het energieverlies, en in een betere luchtkwaliteit voor de omwonenden.

Twee EIB-leningen van elk 100 miljoen PLN (23.2 miljoen euro) zullen helpen bij het moderniseren van bestaande leidingen en onderstations en het aansluiten van nieuwe woningen. De projecten maken deel uit van het Programmalening Verwarmingssector in Polen, dat profiteert van de garantie van het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), de financiële pijler van het Investeringsplan voor Europa.

Economy Commissioner Paolo Gentiloni said: “To make the European Green Deal Investment Plan a success, we need to invest hugely in boosting energy-efficiency. The financing provided today by the EU’s climate bank is excellent news for the citizens of Bydgoszcz and Lublin – and another success story for transition towards climate-neutrality.” The press release is available hier. In december 2019 had het investeringsplan in de hele EU € 458.8 miljard aan investeringen gemobiliseerd, waaronder € 21 miljard in Polen, en meer dan een miljoen start-ups en kleine en middelgrote bedrijven ondersteund.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending