Verbind je met ons

EU

#Brexit satellietverstoring kost UK £ 1 miljard per dag

DELEN:

gepubliceerd

on

Uit onderzoek blijkt dat het verlies van het Europese Galileo GPS-systeem als gevolg van de Brexit het Verenigd Koninkrijk elke dag £1 miljard zal kosten als gevolg van de getroffen navigatiesystemen, mobiele apps en vliegtuigtechnologie.

Het ruimtehavendossier kijkt naar de ruimtevaartsector in Groot-Brittannië, inclusief hoe het gecodeerde systeem was gepland om de kritische toepassingen van Groot-Brittannië te verbeteren zodra deze in 2026 volledig operationeel zouden zijn, waaronder militaire drones, autonome voertuigen en commercieel gebruik.

Tot nu toe heeft Groot-Brittannië £1.2 miljard geïnvesteerd in de ontwikkeling van Galileo. Nu de Brexit echter de stekker uit de Britse defensie- en veiligheidsdeelname trekt, zal Groot-Brittannië de toegang tot het satellietsysteem en het geld verliezen – zonder dat het over een eigen GNSS beschikt.

Dit gebrek aan GNSS zou aanzienlijke gevolgen hebben voor de kritieke Britse infrastructuur, resulterend in kwetsbaarheden in telecommunicatienetwerken, een gecompromitteerde stroomdistributie over het elektriciteitsnet en toegang tot contant geld uit op SWIFT gebaseerde geldautomaten. beweert de regering

Hoewel het onmogelijk is om precies te weten wat de gevolgen van het verlies van een GNSS voor Groot-Brittannië zouden zijn, impliceert een brede analyse dat het verlies van de toegang tot Galileo ook negatieve gevolgen zal hebben voor de hulpdiensten, omdat het belangrijke diensten kwetsbaar maakt voor hacking.

In zijn huidige vorm noemen de Britse politie, ambulance- en brandweerdiensten alleen al geschatte GVA-bijdragen van £96.5 miljoen als gevolg van GNSS, omdat het systeem helpt de onderhoudskosten laag te houden en coördinatoren in staat stelt het gebruik van hulpvoertuigen te optimaliseren.

advertentie

Momentopname van de jaarlijkse belangrijke sector die profiteert van GNSS

 

Sector

Beschrijving van GNSS-toepassingen

Geschatte bruto toegevoegde waarde £

Geschatte nutsvoordelen £

Weersvoorspelling

Radio-occultatie, bliksemdetectie en sensorpositionering

£ 75m

£ 25m

Het volgen van overtreders

Tagging van daders en beheer van gevangenisplaatsen

£ 30.8m

-

Mobiele telecommunicatie

Stabiliteit van radiofrequenties

£ 5m

-

In alle belangrijke sectoren – inclusief gezondheidszorg, communicatie en overheid – komt het verlies van toegang tot een mondiaal satellietsysteem neer op maar liefst £365 miljard per jaar, oftewel 17% van de totale Britse economie (bbp).

Groot-Brittannië zal niet alleen zijn £1.2 miljard aan Galileo-investering mislopen, maar zal ook nog eens £92 miljoen van zijn Brexit-paraatheidsfonds investeren in de ontwikkeling van een onafhankelijk satellietsysteem. Dit zal een aanzienlijke uitbreiding van de Britse ruimtevaartsector markeren, naast de drie geplande ruimtehavens die dit jaar zullen beginnen met satellietlanceringen vanuit Cornwall.

Ondanks zorgen over ruimteschroot en emissies wordt verwacht dat de ruimtehavens aanzienlijke financiële voordelen voor Groot-Brittannië zullen opleveren. Alle drie de locaties zouden een voordeel van £469 miljoen kunnen opleveren voor de Britse economie, gebaseerd op het gemiddelde rendement van £2-4 voor elke £1 investering in aardobservatietoepassingen.

  • Uit nieuw onderzoek blijkt dat Groot-Brittannië na zijn terugtrekking uit de EU het gebruik van het toonaangevende mondiale satellietnavigatiesysteem Galileo zal opgeven.

  • Deze aanhoudende verstoring van het navigatiesysteem zou de Britse economie £1 miljard per dag kunnen kosten als gevolg van gecompromitteerde kritieke militaire en commerciële toepassingen.

  • Stay in Cornwall's Spaceport Case File onthult de economische, ecologische, academische en werkgelegenheidseffecten van de uitbreiding van de Britse ruimtevaartsector.

  • Groot-Brittannië heeft al £1.2 miljard in Galileo geïnvesteerd en zal nu nog eens £92 miljoen moeten uitgeven om een ​​onafhankelijk satellietsysteem te ontwikkelen.

Om meer te lezen over de impact van de ruimtehaven in het Spaceport Case File, klik hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending