Verbind je met ons

EU

Mediaadvies door EU-controleurs: aankomend rapport over #EUEcodesign en #EnergyLabels

DELEN:

gepubliceerd

on

Vandaag (15 januari) zal de Europese Rekenkamer (ERK) een speciaal rapport publiceren over de EU-maatregelen op het gebied van ecologisch ontwerp en energie-etikettering.

OVER DE CONTROLE

De ERK heeft besloten dit beleidsterrein onder de loep te nemen omdat wordt beweerd dat het een cruciale rol speelt bij het verwezenlijken van de energie-efficiëntiedoelstellingen van de EU en er, met de goedkeuring van een nieuw wetgevingspakket in 2019, steeds meer belangstelling bestaat bij het publiek en belanghebbenden . De controleurs beoordeelden of de EU-maatregelen op het gebied van ecologisch ontwerp en energie-etikettering effectief hebben bijgedragen aan het bereiken van de doelstellingen op het gebied van energie-efficiëntie en milieu. Op basis van hun bevindingen zullen de auditors een aantal aanbevelingen doen aan de Europese Commissie.

OVER HET ONDERWERP

De EU-wetgeving inzake ecologisch ontwerp werkt door het vaststellen van minimale energie-efficiëntie- en milieueisen voor huishoudelijke en industriële producten. EU-energielabels bieden consumenten informatie over het energieverbruik en de milieuprestaties van de producten, en helpen hen weloverwogen beslissingen te nemen. Beide zijn sleutelinstrumenten om de energie-efficiëntiedoelstellingen van de EU te verwezenlijken en de circulaire economie te ontwikkelen.

Het rapport en persbericht zullen worden gepubliceerd op de ECA-website in 23 EU-talen vandaag om 11 uur.

In de speciale verslagen van de ERK worden de resultaten uiteengezet van haar controles van EU-beleid en -programma's of beheersonderwerpen die verband houden met specifieke begrotingsterreinen. De ERK selecteert en ontwerpt deze controletaken zo dat ze een maximale impact hebben door rekening te houden met de risico's voor de prestaties of de naleving, het niveau van de inkomsten of uitgaven die ermee gemoeid zijn, de komende ontwikkelingen en het politieke en publieke belang.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending