Verbind je met ons

EU

Minder dan de helft van de EU-reizigers is op de hoogte van #EUPassengerRights

DELEN:

gepubliceerd

on

The European Commission has released the results of a Eurobarometer survey on passenger rights in the European Union. According to the survey, 43% of EU citizens who have travelled by air, long-distance rail, coach, ship or ferry in the previous 12 months (‘travellers’) know that the EU has put in place rights for passengers.

Transport Commissioner Adina Vălean said: “The European Union is the only area in the world where citizens are protected by a full set of passenger rights. However, these rights need to be better known and easier to understand and enforced. Our rules should also provide more legal certainty to passengers and the industry. This is why the Commission proposed to modernize air and rail passenger rights. We now need Council and the European Parliament to swiftly reach agreement on them to ensure that people travelling in the EU are effectively protected.”

Passagiersrechten worden op EU-niveau vastgelegd. Ze worden toegepast door vervoerders en gehandhaafd door landelijke instanties. Verschillen tussen nationale praktijken kunnen het voor passagiers moeilijk maken om een ​​duidelijk beeld te krijgen van wat ze moeten doen en tot wie ze zich moeten wenden, vooral omdat passagiers vaak de EU-grenzen overschrijden.

De Commissie heeft al haar inspanningen opgevoerd om passagiersrechten duidelijker te maken en het bewustzijn over deze rechten te vergroten. De Commissie heeft dit gedaan door middel van wetgevingsvoorstellen voor de rechten van vliegtuig- en treinreizigers, door middel van richtsnoeren en door regelmatige communicatie over relevante jurisprudentie. De Commissie heeft ook een bewustmakingscampagne gelanceerd. Een volledig persbericht is beschikbaar online

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending