Verbind je met ons

EU

#Sassoli over #Libië – Stop de oorlog. De oplossing moet in handen zijn van de Libiërs. Geen externe inmenging. 

DELEN:

gepubliceerd

on

Verklaring van de voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli (foto) na een ontmoeting met Fayez Mustafa Al-Sarraj, de voorzitter van de presidentiële raad van Libië en premier van de regering van nationale overeenstemming.

“Samen met de heer Fayez Mustafa Al-Sarraj, voorzitter van de presidentiële raad van Libië en premier van de regering van nationale overeenstemming, hebben we de laatste ontwikkelingen in de situatie in Libië onderzocht. Ik herhaalde de oproep tot een onmiddellijke beëindiging van het militaire conflict, dat de burgerbevolking alleen maar rouw en lijden bezorgt. De oplossing voor de crisis kan niet militair zijn; Dat kan alleen via een politiek proces dat alle delen van het land samenbrengt, onder auspiciën van de Verenigde Naties en zonder enige externe inmenging. De EU is bereid haar rol te spelen bij het bevorderen van de dialoog tussen alle belangrijke actoren. Wij zijn vastbesloten de inspanningen van de Hoge Vertegenwoordiger van de EU, Josep Borrell, voor een vreedzame oplossing in Libië in het kader van het proces van Berlijn te ondersteunen.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending