Verbind je met ons

Conservatieve Partij

Groot-Brittannië zegt het #minimumloon in 6 met meer dan 2020% te verhogen

DELEN:

gepubliceerd

on

Het nationale minimumloon van Groot-Brittannië zal dit jaar met meer dan 6% stijgen tot £ 8.74 per uur, zo maakte de regering dinsdag (31 december) bekend. schrijft Andy Bruce.

De stap zet Groot-Brittannië op schema om zijn doelstelling te halen dat het minimumloon in 60 2020% van het mediane inkomen moet bedragen, voegde het eraan toe.

"Hard werken moet altijd lonen, maar te lang hebben mensen niet de loonsverhogingen gezien die ze verdienen", zei premier Boris Johnson in een verklaring.

Het werkloosheidscijfer in Groot-Brittannië is gedaald tot het laagste niveau sinds de jaren zeventig en de werkgelegenheid heeft onlangs een recordhoogte bereikt, ondanks het feit dat het minimumloon sinds 1970 met meer dan een kwart is gestegen tot £ 2015 per uur voor personen van 8.21 jaar en ouder.

De verhoging tot £ 8.74 vindt plaats op 1 april.

De minimumlonen voor jongere werknemers zullen ook met 4.6% tot 6.5% stijgen, afhankelijk van hun leeftijd, aldus de regering.

De Britse Kamers van Koophandel (BCC) zeiden: “Het verhogen van de loonbodems met meer dan het dubbele van het inflatiepercentage zal de cashflow verder onder druk zetten en opleidings- en investeringsbudgetten aantasten.

“For this policy to be sustainable, government must offset these costs by reducing others – and impose a moratorium on any further upfront costs for business.”

advertentie

Het minimumloon van Groot-Brittannië werd in 1999 ingevoerd onder Labour-premier Tony Blair en steeg relatief bescheiden na het jaarlijkse advies van een commissie van academici, vakbondsleden en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

In 2015, faced with complaints about stagnant living standards, Conservative finance minister George Osborne said he wanted to raise the minimum wage for over-25s to 60% of median earnings by 2020 – implying bigger annual increases.

De Resolution Foundation, een anti-armoede denktank, zei in mei dat Groot-Brittannië het tempo waarmee het zijn minimumloon verhoogt moet vertragen om het risico te vermijden dat laagbetaalde werknemers tijdens de volgende recessie uit hun baan worden geprijsd.

Johnson beloofde het minimumloon tegen 10.50 te verhogen tot 2024 pond per uur in de aanloop naar zijn verpletterende verkiezingsoverwinning op 12 december.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending