Verbind je met ons

Brexit

De Schotse leider zegt dat hij alle opties zal overwegen als Groot-Brittannië de onafhankelijkheidsstemming blokkeert

DELEN:

gepubliceerd

on

De nationalistische regering van Schotland zal alle opties overwegen om zelfbeschikking voor de Schotten te bereiken als de Britse regering haar ervan probeert te weerhouden een referendum over de Schotse onafhankelijkheid te houden, zei premier Nicola Sturgeon. (foto) zei op donderdag (19 december), schrijft Andrew MacAskill. 

“De vraag wordt mij vaak gesteld: 'wat ga je doen als Boris Johnson nee zegt?' Zoals ik al eerder heb gezegd, zal ik alle redelijke opties overwegen om het recht van Schotland op zelfbeschikking veilig te stellen”, aldus Sturgeon, leider van de pro-onafhankelijkheid Scottish National Party, die 47 van de 59 zetels in het parlement won.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending