Verbind je met ons

Brexit

'Rigide' #Brexit-tijdschema zal dingen buiten bereik houden - EU-commissaris

DELEN:

gepubliceerd

on

De deadline van eind 2020 die de Britse premier Boris Johnson heeft gesteld om een ​​akkoord te bereiken over de toekomstige banden tussen de EU en Groot-Brittannië is “rigide” en zal de reikwijdte van een vrijhandelsovereenkomst tussen de twee beperken, aldus vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis. (foto) zei dinsdag (17 december),schrijven Philip Blenkinsop en Jan Strupczewski.

“We maken ons zorgen dat de periode voor het onderhandelen over een handelsovereenkomst zeer beperkt zal zijn en dat het zeer problematisch zou zijn om onderhandelingen te voeren en overeenstemming te bereiken over een alomvattende handelsovereenkomst”, vertelde hij op een persconferentie.

“We moeten nu bekijken wat er precies kan worden bereikt in zo'n periode. We zijn nog niet eens met die onderhandelingen begonnen, maar dit zorgt voor een zeer rigide tijdsbestek, wat aangeeft dat bepaalde zaken buiten ons bereik zullen liggen.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending