Verbind je met ons

EU

#UNHCR en Vodafone Foundation kondigen uitbreiding van educatief programma aan om meer dan 500,000 vluchtelingenstudenten te helpen

DELEN:

gepubliceerd

on

De Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor Vluchtelingen (UNHCR) schat dat wereldwijd 70.8 miljoen mensen ontheemd zijn geraakt door oorlog, geweld en natuurrampen. 25.9 miljoen zijn vluchtelingen die in het buitenland wonen, en meer dan de helft hiervan zijn kinderen die vaak geen toegang hebben tot kwaliteitsonderwijs. Tijdens mijn tijd als adjunct-secretaris-generaal van de Verenigde Naties hebben we hard gewerkt om gewelddadige conflicten te beëindigen en de levens van miljoenen te veranderen door middel van onderwijs, schrijft Joakim Reiter.

Bij Vodafone blijf ik deze agenda sturen via de Vodafone Foundation, die zich al meer dan acht jaar inzet om ervoor te zorgen dat elke jonge vluchteling toegang heeft tot onderwijs van hoge kwaliteit. Deze week was ik vereerd om samen met 80 wereldleiders deel te nemen aan het eerste Global Refugee Forum in Genève, om aan te kondigen dat Vodafone Foundation en UNHCR het Instant Network Schools (INS)-programma uitbreiden ten voordele van meer dan 500,000 vluchtelingstudenten. INS is een gratis digitaal leerprogramma dat het leven van vluchtelingen verandert door toegang te bieden tot geaccrediteerde, hoogwaardige en relevante digitale educatieve inhoud.

Instant Classroom – de apparatuur die wordt gebruikt voor INS – is een digitale 'school in a box' die kinderen in enkele van 's werelds grootste en armste vluchtelingenkampen verbindt met onderwijs van betere kwaliteit. Door de uitbreiding wordt Vodafone Foundation UNHCR's grootste zakelijke partner voor verbonden onderwijs. Jean, een van onze INS-studenten, woont in een vluchtelingenkamp vlakbij de grens met Burundi, nadat hij zijn familie heeft verloren door het geweld in de Democratische Republiek Congo. Jean had nog nooit een computer of een touchscreen gebruikt, maar nu leert hij over de flora en fauna van de Tanganyika-regio, en over economie. Een andere student, David, ontvluchtte de oorlog in Zuid-Soedan en bereikte het vluchtelingenkamp Kakuma in Kenia. Door het geweld waren er in Zuid-Soedan bijna geen onderwijsmogelijkheden, maar David had de ambitie om accountant te worden.

David gebruikte een Instant Classroom die in de Kakuma Community Library was geïnstalleerd om te studeren en ontving door zijn harde werk en toewijding een studiebeurs voor een online universitaire cursus. Hij is nu op weg om accountant te worden. David dankt zijn opleiding omdat hij hem meer zelfvertrouwen heeft gegeven en hij wil helpen zijn gemeenschap weer op te bouwen. Door de toegang tot digitale onderwijsbronnen uit te breiden, helpen we ontheemde studenten zoals David en Jean de vaardigheden te leren die ze nodig hebben om te slagen en ervoor te zorgen dat ze zich verbonden voelen met de wereld om hen heen. We zullen tegen 300 bijna 2025 nieuwe INS-scholen openen in zes landen, waardoor het aantal scholen met een bestaande INS-voetafdruk toeneemt en we uitbreiden naar nieuwe geografische gebieden.

Het INS-programma verbindt jongeren met onderwijs door tabletcomputers en mobiele inhoud aan te bieden, ondersteund door lerarenopleidingen en aanvullende digitale middelen. Het INS-programma heeft al een positieve invloed op de leerresultaten laten zien. Evaluatie in een vroeg stadium heeft een verbetering van de ICT-geletterdheid aangetoond van 61% bij studenten en 125% bij docenten. Met ons aanvankelijke succes als basis willen we haalbare en impactvolle doelen stellen. In de komende vijf jaar streven we naar een toename van 25% in de gemiddelde examenscores en 25% meer leerlingen die slagen voor secundaire examens. We willen een toename van 75% zien in digitale competenties en vertrouwen op digitale platforms. We willen leraren ondersteunen en geloven dat onze technologie kan helpen om hun vertrouwen in lesplanning met 35% te vergroten. Vodafone Foundation vergroot haar bereik en verwachte impact om een ​​inclusieve benadering van kwaliteitsonderwijs voor iedereen te creëren. In een wereld waar elke twee seconden bijna 1 persoon gedwongen wordt ontheemd als gevolg van conflict of vervolging*, hebben we allemaal de verantwoordelijkheid om te overwegen welke rol we kunnen spelen om te ondersteunen.

Vodafone Foundation heeft een lange geschiedenis in het inzetten van technologie en mensen waar dat het hardst nodig is. In acute crisissituaties hebben we gratis mobiele data en oplaadstations geleverd aan vluchtelingen en logistieke hulp aan hulpverleners. We zijn toegewijd aan het voortzetten van ons werk over de hele wereld om de technologie van Vodafone te gebruiken om lijden te verlichten en gezinnen bij elkaar te brengen. Met de toezegging van € 26 miljoen die we samen met UNHCR zijn aangegaan, naast de gratis connectiviteit die aan scholen wordt geboden, roepen we andere bedrijfs- en ontwikkelingsorganisaties op om zich bij Vodafone Foundation aan te sluiten bij het ondersteunen van kwaliteitsonderwijs voor iedereen. Alleen door samen te werken hebben we een kans om de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN te bereiken en een betere en duurzamere toekomst voor iedereen te creëren.

Joakim Reiter is de directeur externe zaken van de groep bij Vodafone Group. Eerder was hij adjunct-secretaris-generaal van de Verenigde Naties en plaatsvervangend secretaris-generaal van de Conferentie van de Verenigde Naties voor handel en ontwikkeling (UNCTAD).

advertentie

*Hoog Commissariaat voor Vluchtelingen van de Verenigde Naties, cijfers in een oogopslag 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending