Verbind je met ons

EU

Consumenten en bedrijven besparen geld dankzij nieuwe EU-regels voor grensoverschrijdende betalingen

DELEN:

gepubliceerd

on

Consumenten en bedrijven in lidstaten buiten de eurozone profiteren nu van goedkopere grensoverschrijdende betalingen in euro's. Nieuw EU-regels zal ervoor zorgen dat alle grensoverschrijdende betalingen in euro in lidstaten buiten de eurozone - Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Hongarije, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Polen, Roemenië, Zweden - dezelfde prijs krijgen als binnenlandse betalingen.

Executive Vice President Valdis Dombrovskis, verantwoordelijk voor een economie die werkt voor mensen, zei: “Door deze regels kunnen al onze burgers en bedrijven evenveel profiteren van goedkope grensoverschrijdende betalingen in euro. Dit is een positief en concreet voorbeeld van hoe de interne markt echte voordelen kan opleveren voor Europese consumenten. Een gezin in Roemenië dat bijvoorbeeld geld in euro wil sturen naar hun kind dat een Erasmus-uitwisseling in Parijs doet, hoeft niet langer rekening te houden met extra kosten, aangezien ze nu hetzelfde tarief betalen als voor een binnenlandse transactie in Roemenië. "

De Commissie zal de toepassing van deze regels nauwlettend volgen en nauw samenwerken met de bevoegde nationale autoriteiten om ervoor te zorgen dat ze correct worden toegepast.

Een persbericht is beschikbaar hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending