Verbind je met ons

EU

EU-rapport: Implementatie van hervormingen blijft EU en #Oekraïne dichter bij elkaar brengen

DELEN:

gepubliceerd

on

De nieuwe president, het parlement en de regering van Oekraïne hebben allen verklaard dat zij zich willen inzetten voor de voortzetting van de uitvoering van de associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne. Het Associatie-implementatieverslag over Oekraïne, dat vandaag door de EU is gepubliceerd voorafgaand aan de Associatieraad EU-Oekraïne van volgende maand, constateert dat Oekraïne het afgelopen jaar belangrijke wetgeving heeft aangenomen en de instellingen heeft versterkt, zoals gevraagd door de Oekraïense burgers, maar dat verder werk nodig is, vooral om de situatie te verbeteren. ondernemings- en investeringsklimaat. 

“De Associatieovereenkomst blijft de Europese Unie en Oekraïne dichter bij elkaar brengen. Dankzij deze overeenkomst is de Europese Unie de belangrijkste handelspartner van Oekraïne geworden, en sinds de EU twee jaar geleden visumvrij reizen naar de Europese Unie voor Oekraïense burgers invoerde, hebben zij ruim drie miljoen bezoeken afgelegd”, aldus de hoge vertegenwoordiger/vicevoorzitter. Josep Borrell. “Dat Oekraïne zulke substantiële en belangrijke hervormingen doorvoert terwijl zijn onafhankelijkheid, territoriale integriteit en soevereiniteit worden uitgedaagd, is des te indrukwekkender. Oekraïne kan blijven rekenen op de steun van de EU.”

Commissaris voor Nabuurschap en Uitbreiding Olivér Várhelyi zei: “De Oekraïense autoriteiten hebben het afgelopen jaar vooruitgang geboekt met de hervormingen, met name op gebieden die zullen helpen de basis te leggen voor toekomstige groei en welvaart voor Oekraïense burgers. Veel nieuw aangenomen wetten wachten nu op implementatie, en de Europese Unie zal aanwezig blijven om dit proces te begeleiden.”

Het rapport van vandaag belicht een aantal gebieden waarop Oekraïne snelle vooruitgang heeft geboekt bij zijn hervormingen, en andere gebieden waar de hervormingen nog steeds onvolledig zijn of meer aandacht behoeven. Onderwerpen zijn onder meer de strijd tegen corruptie, energiehervormingen, handel en economische en sociale hervormingen.

A volledig persbericht is online beschikbaar, zoals het is verslagEn een factsheet over de betrekkingen tussen de EU en Oekraïne

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending