Verbind je met ons

Brexit

EU klaar om gesprekken over de toekomst met Groot-Brittannië te beginnen onmiddellijk na #Brexit – EU-functionaris

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Unie is klaar om onderhandelingen te beginnen over haar toekomstige relatie met Groot-Brittannië zodra Groot-Brittannië het blok verlaat, zei een hoge EU-functionaris op woensdag (11 december), voorafgaand aan een bijeenkomst van EU-leiders over Brexit vandaag (13 december), schrijft Jan Strupczewski. 

Groot-Brittannië houdt donderdag parlementsverkiezingen nadat jarenlange onderhandelingen over de voorwaarden voor zijn terugtrekking uit de EU niet hebben geleid tot een resultaat dat voldoende steun zou krijgen in het Britse parlement.

De Britse verkiezingsuitslag wordt waarschijnlijk vrijdag vroeg bekend.

“Wat deze resultaten ook zullen zijn, de boodschap van de EU is dat we klaar zijn om onderhandelingen te starten over de toekomst van onze betrekkingen zodra de Brexit plaatsvindt. EU-burgers, maar ook EU-bedrijven verdienen zekerheid”, aldus de hoge EU-functionaris.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending