Verbind je met ons

EU

#Schengen-visumaanvragen van # Kazachstan-burgers verhogen 26% sinds 2016

DELEN:

gepubliceerd

on

Schengenvisumaanvragen van Kazachse burgers zijn de afgelopen twee jaar met 26% gestegen, zo meldt Schengen Visa Info. schrijft Zhanna Shayakhmetova.

Na het laagste aantal in vijf jaar van 124,735 aanvragen in 2016 hebben Kazachse paspoorthouders dit aantal verhoogd naar 157,608, de hoogste indicator in de afgelopen vijf jaar. Volgens de meest recente Schengenvisumstatistieken verwerkten ambassades in Kazachstan in 160,000 ongeveer 2018 aanvragen, waarvan er 149,575 werden goedgekeurd.

Schengen verwijst naar de paspoortvrije zone van de Europese Unie (EU) die de meeste lidstaten van de unie bestrijkt. Met een Schengenvisum kan een persoon naar een van de 26 lidstaten reizen voor een toeristisch of zakelijk verblijf van maximaal 90 dagen.

Het aantal kortetermijnvisumaanvragen ingediend bij de Schengen-ambassades in Kazachstan is toegenomen in verhouding tot het wereldwijde aantal ontvangen aanvragen, merkte Schengen Visa Info-expert Ella Worehead op.

“Het aantal ontvangen aanvragen bij de ambassades en consulaten in Kazachstan heeft geen drastische veranderingen teweeggebracht, behalve de ene daling in 2016, die vergeleken met 2014 en 2018 respectievelijk een daling en een stijging van ongeveer 25% bedroeg. Maar als we kijken naar het totale aantal Schengenaanvragen wereldwijd, werd het laagste aantal aanvragen ingediend in 2016, in hetzelfde jaar dat de aanvragen uit Kazachstan ook het laagst waren”, zei ze.

De Kazachse aanvragen zijn in 2018 opnieuw gestegen tot ongeveer 6 procent meer dan in 2014, voegde ze eraan toe. De lancering van Europese goedkope vluchten vanaf de luchthaven Nur-Sultan en de verwijdering van Kazachse luchtvaartmaatschappijen van de Europese luchtveiligheidslijst, waardoor ze naar Europa konden vliegen, waren enkele van de belangrijkste redenen voor de stijging.

Meer dan 40,700 aanvragen kregen goedkeuring voor meerdere binnenkomsten, waardoor de visumhouder de Schengenzone meer dan eens kon binnenkomen met hetzelfde visum zonder het toegestane aantal verblijfsdagen te overschrijden.

advertentie

Het aandeel afgewezen aanvragen is toegenomen. Terwijl in 2.2 slechts 2014% werd geweigerd, is dit percentage in 2018 ruim verdubbeld tot 4.8%.

De Duitse consulaten in Kazachstan ontvingen het hoogste aantal visumaanvragen, met 40,829 ontvangen verzoeken.

Italië is ook een favoriet land in het Schengengebied voor Kazachse bezoekers. Het Italiaanse consulaat was de tweede na Duitsland wat betreft het ontvangen van 20,009 aanvragen. Van de ingediende aanvragen werden er 1,185 geweigerd.

Voor meer informatie over Schengenvisa en inreisvereisten voor niet-EU-onderdanen, klik hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending