Verbind je met ons

Caribbean

Curaçao iGuide gelanceerd: een 'one stop shop' voor beleggingsinformatie

DELEN:

gepubliceerd

on

LR: Vanessa Tore, Directeur Buitenlandse Economische Samenwerking bij het Ministerie van Economische Ontwikkeling van Curaçao; Ramon Koffijberg, Uitvoerend Directeur, CINEX; Tessa Jacques, voorzitter, CAIPA; Minister Giselle McWilliam, Minister van Economische Ontwikkeling, Curaçao; Ian Richards, ambtenaar Economische Zaken, UNCTAD; en Pauline Koeiers, adviseur. 

Curaçao is het nieuwste land dat een iGuide, of online investeringsgids, lanceert met de steun van de United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD), de Caribbean Export Development Agency (Caribbean Export), de Caribbean Association of Investment Promotion Agencies (CAIPA ), de Europese Unie en het Ministerie van Economische Ontwikkeling op Curaçao.

De iGuide, gelanceerd op 2 december, is een online opslagplaats van informatie over de mogelijkheden en voorwaarden voor investeringen op Curaçao. iGuides zijn een gezamenlijk product van UNCTAD en de Internationale Kamer van Koophandel.

President van CAIPA, Tessa Jacques, zei tijdens het lanceringsevenement: “Deze iGuide voor Curaçao is de vierde die we tot nu toe in het Caribisch gebied hebben gelanceerd. We zijn erg verheugd om samen te werken met UNCTAD en Caribbean Export voor de ontwikkeling van acht iGuides voor de Caribische regio. Tot nu toe hebben we de iGuides voor St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines en Jamaica in de afgelopen drie maanden gelanceerd.

"We kijken ernaar uit om de iGuides voor Barbados, St. Kitts & Nevis, de Turks- en Caicoseilanden en Trinidad & Tobago in 2020 te lanceren", voegde Jacques eraan toe.

Minister van Economische Ontwikkeling van Curaçao, Giselle McWilliam, benadrukte het aanzienlijke voordeel van de iGuide voor Curaçao en merkte op: “Curacao als klein eiland moet hard werken en veel investeren om te worden veroverd en ontdekt door potentiële investeerders. We moeten concurreren met andere eilanden, steden, landen en continenten. Dus toen UNCTAD ons de mogelijkheid bood om lid te worden van het iGuide-platform, accepteerden we dit onmiddellijk. Door zo'n belangrijke internationale organisatie als UNCTAD en [CAIPA] zijn we verzekerd van een brede dekking, om wereldwijd en regionaal de aandacht te trekken."

Deze positie werd ondersteund door de uitvoerend directeur van het Curaçao Investment & Export Promotion Agency (CINEX), Ramon Koffijerg, die zei: “Velen zijn al bekend met de Investeringsgids van CINEX, waar alle gedetailleerde informatie beschikbaar is, online en in harde vorm. exemplaar, waarin de investeringsvoordelen van Curaçao worden uitgelegd. Wat de UNCTAD iGuide voor ons echter heel bijzonder maakt, is de waarde die het heeft gezien de goedkeuring van de Verenigde Naties. Dit voegt niet alleen het element van respect, vertrouwen en validiteit toe aan de informatie die we delen, maar vergroot nog meer ons bereik naar netwerken die we anders niet hadden kunnen aanboren. op onszelf, als een klein eiland in het Caribisch gebied.”

advertentie

"Investeerders zijn terughoudend om te investeren zonder adequate informatie", legt Suzette Hudson, senior adviseur, Investeringsbevordering, Caribbean Export, uit en voegt eraan toe: "We hopen iGuides te laten ontwikkelen voor alle landen die we als Agentschap ondersteunen. Op deze manier zouden we informatie-'one-stop-shops' voor investeerders hebben gecreëerd, waardoor het ondernemingsklimaat in het Caribisch gebied is verbeterd door de tijd en de kosten te verminderen waarmee investeerders worden geconfronteerd bij het verkrijgen van informatie uit verschillende bronnen.”

De iGuide voor Curaçao is hier te vinden. 

Over Caribbean Export

Caribbean Export is een regionale exportontwikkelings- en handels- en investeringsbevorderingsorganisatie van het Forum of Caribbean States (CARIFORUM) die momenteel het Regional Private Sector Program (RPSDP) uitvoert, gefinancierd door de Europese Unie onder de 11th Europees Ontwikkelingsfonds (EDF) De missie van Caribbean Export is het vergroten van het concurrentievermogen van de Caribische landen door middel van hoogwaardige diensten op het gebied van exportontwikkeling en handels- en investeringsbevordering via effectieve programma-uitvoering en strategische allianties.

Meer informatie over Caribbean Export vindt u hier.

 Over de Caribbean Association of Investment Promotion Agencies (CAIPA)

De Caribbean Association of Investment Promotion Agencies (CAIPA) is een overkoepelende organisatie van investeringspromotiebureaus in CARIFORUM en op Curaçao, de Kaaimaneilanden, Montserrat en de Turks- en Caicoseilanden. De vereniging zet zich in voor de versterking van haar leden en de promotie van de regio als ideale investeringslocatie. Caribbean Export fungeert als secretariaat voor CAIPA. Ga voor meer informatie over CAIPA naar de CAIPA-website.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending