Verbind je met ons

EU

#KazakhTourism en #Almaty kondigen nieuw gezamenlijk bureau voor bergtoerisme aan

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Kazachse toerismebedrijf en de akimats (administraties) van de stad Almaty en de regio Almaty hebben op 0 november aangekondigd dat ze een verenigd projectbureau voor bergtoerisme zullen lanceren. Het kantoor is bedoeld om de uitvoering van het nationale toerismeprogramma in de bergen van Almaty te coördineren en om toeristische bedrijven te helpen bij het implementeren en financieren van bergtoerismeprojecten. schrijft Nazira Kozjanova.

Fotocredit: iStock/Mathias Rhode

“Vandaag is Kazakh Tourism, samen met de akimats van Almaty en de regio Almaty, overeengekomen om een ​​verenigd projectbureau op te richten in de akimat van de stad. De belangrijkste taak van het bureau is het coördineren van de uitvoering van het staatsprogramma op het bergcluster van Almaty en het helpen van de toeristische sector bij de uitvoering van projecten en het zoeken naar investeerders”, vertelde Yerzhan Yerkinbayev, hoofd van Kazachs Toerisme, aan tengrinews.kz.

Yerkinbayev voegde eraan toe dat nadat de eerste fase van de ratificatie van documenten was voltooid, de focus zou verschuiven naar het implementeren van programma's om toerisme te ontwikkelen.

“We hebben alle kansen om van de regio Almaty een zeer aantrekkelijke bestemming voor toeristen te maken, we hoeven alleen maar onze krachten te bundelen! Er zijn serieuze documenten en strategieën goedgekeurd – het is tijd om ons te concentreren op de uitvoering ervan! Het is noodzakelijk dat het effect van de implementatie van het staatsprogramma voor de ontwikkeling van toerisme zowel door de toerist als door het hele land wordt gevoeld, en hiervoor is het noodzakelijk dat de steden, regio's en nationale parken hun krachten bundelen. Een treffend voorbeeld van de eerste stap in deze richting is de oprichting van het eerste regionale projectbureau, en Almaty stelde voor om het dit jaar al te lanceren”, aldus Yerkinbayev.

Het nationale toerismeprogramma van Kazachstan werd op 31 mei goedgekeurd. Het eerste resultaat was de lancering van het E-visumproject, dat de verwerkingstijd van Kazachse visa verkort van 14 dagen naar drie tot vijf dagen. Bovendien accepteerde het land het Open Skies-regime op 11 Kazachse luchthavens. Het regime staat buitenlandse luchtvaartmaatschappijen toe om Kazachse luchthavens te gebruiken zonder voorafgaande registratie.

Een ander aandachtsgebied van het programma is het bouwen van sanitaire voorzieningen op toeristische locaties in Kazachstan. Tegen het einde van 2019 is het de bedoeling dat er een toiletkaart wordt gemaakt en voor de start van het toeristische zomerseizoen van 2020, met de betrokkenheid van particuliere investeringen, worden ongeveer 100 eenheden nieuwe sanitaire voorzieningen in de meest populaire toeristische bestemmingen in Kazachstan gebouwd. gepland om geïnstalleerd te worden.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending