Verbind je met ons

EU

#BOLDT sponsort prachtige tentoonstelling van fotografie van De Bock

DELEN:

gepubliceerd

on


©
Jimmy De Bock
De manier waarop we de wereld zien, kan vaak het best worden vastgelegd door een foto. Iconische beelden van de benarde situatie en triomfen van de mensheid zijn keer op keer in ons collectieve geheugen gegrift,
schrijft Martin Banks.  

In deze geest heeft BOLDT op dinsdag 3 december – in samenwerking met Fondation Franz Weber – een fototentoonstelling gesponsord van de nieuwste werken van de Belgische fotograaf en BOLDT's Creative Director Jimmy De Bock.

Het is een reeks angstaanjagende beelden van olifanten, leeuwen, giraffen, cheeta's en andere bedreigde soorten die binnen tien jaar in het wild zouden kunnen uitsterven als de stroperij op het huidige niveau doorgaat.   

De Bock riep samen met Vera Weber, CEO van Fondation Franz Weber, EP-lid Catherine Bearder en Jeremy Galbraith, Managing Partner van BOLDT gezamenlijk de voorzitter van de Commissie, Ursula von der Leyen, op om een ​​verbod in te voeren op alle handel in ivoor en ivoorproducten om, van en binnen de EU als onderdeel van de Europese Green Deal.

Vera Weber, CEO van Fondation Franz Weber, zei: “Sinds 1975 – eigenlijk mijn hele leven – voeren wij bij FFW campagne om alle dieren in het wild te beschermen en te behouden, en in het bijzonder olifanten, die elk jaar in enorme aantallen worden gedood voor hun ivoor. De EU en Japan – wie zou het geloven – zijn de grootste ivoormarkten ter wereld. Als ze het voorbeeld zouden volgen van Frankrijk, het VK, Luxemburg, China en de VS, die allemaal hun markten hebben gesloten – met binnenkort Australië, Nieuw-Zeeland, Israël en Singapore – denk ik dat we een einde kunnen maken aan de handel in ivoor en olifanten voor uitsterven in het wild.”

Brits EP-lid Catherine Bearder zei: “Deze fototentoonstelling over bedreigde diersoorten komt op het juiste moment. Het EU-actieplan, dat ook de handel in wilde dieren omvat, loopt slechts tot 2020. Het is weinig bekend dat de op drie na grootste georganiseerde misdaad ter wereld de handel in wilde dieren is. De Europese Unie moet deze monumentale kwestie opnieuw bekijken. Een nieuw actieplan, onder leiding van de voorzitter van de Commissie, moet een plaats krijgen als onderdeel van de Europese Green Deal, die in december gepland staat. 

“Europeanen spelen een cruciale rol bij het beschermen van de wereldwijde biodiversiteit – en toch zijn wij maar al te vaak de markt die de vernietiging drijft. Een nieuw actieplan is dringend en zou meer moeten doen om bedreigde en bedreigde diersoorten te beschermen, zodat ze een overlevingskans hebben in het wild.”

advertentie

Jimmy De Bock, Photographer & Creative Director, BOLDT, voegde toe: “Foto's maken van wilde dieren is een intense ervaring. Ik kan uren besteden aan het bekijken van de details van hun gedrag en interacties. Het is ongelooflijk krachtig om te zien, maar ik denk dat het de rauwheid van deze dieren is die me het meest fascineert. Ik geloof dat Afrikaanse dieren, en Afrika als geheel, deel uitmaken van wie we zijn, een deel van onze ziel.”

Jeremy Galbraith, Managing Partner, BOLDT, merkte op: “Mijn passie voor olifanten begon meer dan 30 jaar geleden toen ik voor twee babyolifanten zorgde. Helaas zaten ze in gevangenschap, maar het leidde tot wat een ongelooflijke passie voor olifanten is geworden. Het is nogal onthutsend dat deze majestueuze dieren nu in gevaar zijn. Tegenwoordig is een beeld zoveel krachtiger dan woorden. Jimmy's foto's zijn een herinnering aan wat er op het spel staat. Een einde maken aan de handel in ivoor is een haalbaar doel, maar de EU moet haar spel opvoeren – want het is simpel: alle legale ivoormarkten stimuleren de stroperij en handel in ivoor.” 

Fondation Franz Weber werd in 1975 opgericht door Franz Weber. Sindsdien voert de organisatie met passie een breed scala aan campagnes over de hele wereld om dieren en de natuur te beschermen. Tot eind 2020 10% van de opbrengst van alle verkopen van Afrika. bedreigd. prints worden gedoneerd aan de Fondation.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending