Verbind je met ons

Energie

#EnergyUnion – EU steunt het Keltische interconnector- en Baltische synchronisatieproject

DELEN:

gepubliceerd

on

In aanwezigheid van Handelscommissaris Phil Hogan en Energiecommissaris Kadri Simson zullen twee subsidies voor belangrijke elektriciteitsinterconnectieprojecten worden ondertekend: de Celtic Interconnector tussen Ierland en Frankrijk, en de Harmony Link Interconnector tussen Litouwen en Polen. Beide zijn projecten van gemeenschappelijk belang die zal bijdragen tot een diversificatie van de energievoorziening en een betere energiezekerheid voor Ierland en de Baltische staten.

Voor de Celtic Interconnector werd € 530 miljoen toegekend voor werkzaamheden; en voor de studies voor de ontwikkeling van de Harmony Link-elektriciteitsinterconnector werd € 10.29 miljoen toegekend. De ondertekeningsceremonie vindt plaats in de marge van de PCI Energiedagen op 3 december 2019 in Brussel.

Commissioner Simson said: “Once again, we are showing the world how European solidarity works in the energy sector. With the signature of these two grants, we consolidate our Energy Union built to provide security of supply for all citizens. The Harmony Link electricity interconnector is part of the Baltic Synchronisation Project, an endeavour that will result in the full integration of the Baltic States grids with the rest of Europe. Europe’s energy infrastructure must advance in line with our clean energy transition and with these two projects, we’ll take a step closer to our goals.”

Commissaris Hogan zei: “Door de ontwikkeling van de Energie-unie heeft de Europese Commissie prioriteit gegeven aan de kwestie van de energiezekerheid. De Celtic Interconnector zal zorgen voor een betrouwbare verbinding met hoge capaciteit, waardoor de zekerheid van de elektriciteitsvoorziening wordt verbeterd en de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen in zowel Ierland als Frankrijk wordt ondersteund. De toekenning van 530 miljoen euro aan dit project is een verdere illustratie van de echte toegevoegde waarde die de Europese Unie haar burgers kan bieden.”

The Celtic interconnector will be an electric cable between France and Ireland, to be finalised by 2026, with an approximate length of 600km and capacity of 700 MW, enough to power 450,000 households. The studies for the Harmony Link electricity interconnector are part of the synchronisation of the Baltic States’ electricity network with the European system. More information is available hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending