Verbind je met ons

EU

#EAPM - Noodzaak om 'geweldige' ontwikkelingen in gepersonaliseerde geneeskunde te versnellen, vertelde het Congres

DELEN:

gepubliceerd

on

Op de openingsdag van het Derde Jaarlijkse Congres georganiseerd door de European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) hebben een groot aantal belanghebbenden hard gewerkt om innovatie in de moderne gezondheidszorg te brengen, schrijft de Europese Alliantie voor gepersonaliseerde geneeskunde (EAPM) Executive Director Denis Horgan.

De bijeenkomst van dinsdag (3 december) viel samen met de bijeenkomst van gisteren van EU-gezondheidsattachés over HTA. Het Finse voorzitterschap van de Raad was op zoek naar een compromis tijdens de bijeenkomst - het laatste onder zijn voorzitterschap van de Raad. Alle hoofdrolspelers over dat onderwerp waren ook aanwezig op het EAPM-congres.

Het Alliantie-evenement, gehouden onder auspiciën van het Finse voorzitterschap van de EU, is getiteld 'Vooruit samen met innovatie: het belang van beleidsvorming in het tijdperk van gepersonaliseerde geneeskunde ', en wordt vastgehouden aan de Fondation Universitaire in Brussel (3-4 december).

De vergadering van multidisciplinaire experts in gepersonaliseerde geneeskunde volgt op twee succesvolle jaarlijkse congressen in Belfast en Madrid, plus zeven jaarlijkse conferenties van het voorzitterschap.

Het potentieel van gepersonaliseerde geneeskunde

We leven in een tijdperk dat veelbelovende routinematige levering van gepersonaliseerde gezondheidszorg mogelijk maakt, aangedreven door snelle en substantiële ontwikkelingen in het begrip van de moleculaire basis van ziekte, gekoppeld aan de parallelle ontwikkeling van nieuwe therapieën en diagnostische modaliteiten die zijn ontworpen om specifiek te denken aan mechanismen en deze te behandelen om het ziekte / kankerproces te sturen.

Het is een eenvoudig centraal principe een geneesmiddel en zijn werkingsmechanisme afstemmen op patiënten geïdentificeerd met een selectiemarker (s) die de respons voorspellen, en er moet een duurzamer klinisch voordeel worden bereikt.

advertentie

De huidige gevestigde gezondheidszorgstelsels komen echter uit een pre-precisietijd en meer traditionele strategieën voor de ontwikkeling van geneesmiddelen zijn minder afgestemd op vandaag's behoeften.

Verschillende processen en metrieken zijn vereist; nieuwe manieren van samenwerken en de noodzaak om ervoor te zorgen dat de huidige verkeerde afstemming geen belemmering vormt voor de vorderingen op weg naar betere toekomstige gezondheidszorg.

Uiteindelijk heeft de patiënt er baat bij, maar het systeem moet duurzaam en afleverbaar zijn. En innovatie moet worden aangemoedigd en bevorderd.

Wat gebeurde er op de eerste dag

Zoals altijd, congres wordt getoond verschillende doelstellingen die zowel de publieke als de private sector kunnen ondersteunen, zodat de EU een gemeenschappelijk doel kan presenteren. Het neemt plaats in een gericht formaat zodat concrete problemen kunnen worden aangepakt en een dialoog kan worden gevoerd met beleidsmakers.

De kern van Day Een van de gebeurtenis keek het faciliteren van een omgeving voor het leveren van betere gezondheidszorg voor de EU en de lidstaten.

Het inbegrepen sessies over Big Data en gezondheidszorg, volksgezondheid, translationeel onderzoek en innovatie in de gezondheidszorg.

Na pre-meetings over het onderwerp biomarkers en moleculaire diagnose, waren er op de eerste middag van het hoofdevenement sessies over feen eomgeving voor het leveren van betere gezondheidszorg voor de EU en de lidstaats, Big Data en healthcare, PPENBARE health (inclusief zeldzame ziekten), plus translational research en pekelen innovatie in de gezondheidszorg systems.

Gordon McVie, co-cHairman van de Europese Alliantie voor gepersonaliseerde geneeskunde, en de uitvoerende macht van EAPM dDIRECTEUR Denis Horgan de scène instellen voor deelnemers.

McVie herinnerde afgevaardigden eraan dat het had gedaan een druk jaar geweest, gedomineerd door de parlementsverkiezingen, het opzetten van een nieuw Nederlands Commissie onder Ursula von der Leyen, een herziening van de Orphan-verordening, die over de verplichte aspecten van HTA worsteltnatuurlijk Brexit.

Hij zei: "Wanneer de echte gevolgen van het vertrek van het VK uit de EU duidelijk worden en echt van start gaan, is een herschikking van het peloton in de grote EU-brede gezondheidsarena absoluut noodzakelijk.

"Dit zijn niet zozeer de voor de hand liggende en zichtbare dingen, zoals de verhuizing van het Europees Geneesmiddelenbureau van Londen naar Amsterdam, maar de minder onmiddellijk tastbare dingen zoals onderzoekssamenwerking, grensoverschrijdende gezondheidszorg, Europese normen, de beweging van vitale medicijnen en meer."

Alles zou op het congres worden besproken, voegde hij eraan toe.

Horgan zei tegen het congres: “Rekening houdend met alles wat Gordon heeft genoemd, het werkelijk ontzagwekkende ontwikkelingen in gepersonaliseerde geneeskunde zijn gebeurt op de grond. Natuurlijk niet zo snel als de meesten van ons zouden willen. Maar het gebeurt onmiskenbaar.

"Wat ooit kansen leek voor de toekomst, is hier bij ons, nu, vandaag. Deze kansen liggen klaar om te worden gegrepen en tot realiteit te worden gevormd, 'Voegde de Alliantie-chef eraan toe.

Europarlementariër Toine Manders vertelde de aanwezigen dat: "Als u Big Data in medische zin beter gebruikt, kunt u verschillende dingen bereiken, waaronder reductie huidige ongelijkheden in toegang tot innovatieve technologieën zoals genetica.

“Het zou ook leiden tot de dEvelopment van diepere en bredere samenwerkings over Europese onderzoekers en bieden een database van enorme blijvende waarde voor allemaal in de EU, 'voegde het EP-lid eraan toe.

De Big Data-sessie hoorde van onder meer Marco Marsella, afdelingshoofd bij DG Connect bij de Europese Commissie.  Marco zei dat de Europese Commissie in februari 2019 aanbevelingen heeft aangenomen over een Europees uitwisselingsformaat voor elektronische patiëntendossiers om de interoperabiliteit en toegang tot gegevens over de grens te verbeteren. "Dit is een heel goed begin om grensoverschrijdende toegang tot gegevens te ondersteunen die ten goede komen aan Europese burgers die naar een ander Europees land zijn verhuisd."

En Mario Romao, van Intel, die sprak over kunstmatige intelligentie (AI), zei: “Tegenwoordig is de gezondheidszorg goed voor 30% van de wereldwijde dataproductie. De economische waarde van AI zal gedijen met een goede regelgeving. De digitale revolutie zal plaatsvinden, zelfs als we niets doen, maar er is een beleidstransformatie nodig om er de vruchten van te plukken. De aanpak zou het creëren van een gezondheidsgegevensruimte moeten zijn. De uitdaging zou moeten zijn om de gezondheidszorg te digitaliseren: 100% digitaal in vijf jaar. ”

En Bruno WohlschlegelHoofd van Europa, Merck, zei ondertussen: "Tastbare vooruitgang op het gebied van gepersonaliseerde geneeskunde zal grote voordelen opleveren voor patiënten, maar ook voor clinici en het gezondheidszorgsysteem.

“Er zijn echter veel uitdagingen die moeten worden aangepakt in een snel evoluerend landschap. Alle belanghebbenden in de gezondheidszorg moeten samenwerken met een robuuste ethische code om zinvolle oplossingen te bieden voor kwesties zoals het definiëren en verzamelen van gezondheidsgegevens, toegang tot gegevens en het integreren van gegevens in de besluitvorming in de gezondheidszorg, ”voegde de Merck-man eraan toe.

Later over de zeldzame d gesprokenisease perspective, Stephen McMahon, Voorzitter van de Irish Patient Associationvertelde aanwezigen dat: "In de EU kunnen maar liefst 30 miljoen mensen worden getroffen door een of meer bestaande zeldzame ziekten, die er nu duizenden zijn. Bijna 6,000 volgens de Europese Commissie.

“En laten we duidelijk zijn, tzijn is ook een wereldwijd probleem voor de volksgezondheid, niet in het minst in ontwikkelingslanden."

Stephen wees erop dat deze ziekten zijn onderscheidend in die zin dat er uiteraard een beperkt aantal patiënten bij is en vaak een gebrek aan langlopend onderzoek en dus kennis over hen.

"Deze levensbedreigende of chronisch invaliderende ziekten treffen zo weinig mensen aan dat gecombineerde inspanningen nodig zijn om het aantal dat de ziekten oploopt te verminderen, "Zei ze en voegde eraan toe:"Er moet ook worden gewerkt om te voorkomen dat pasgeborenen en jonge kinderen aan hen overlijden, en om de kwaliteit van leven en hun sociaaleconomische potentieel van patiënten te behouden."

Stephen sprak gisteren ook over baarmoederhalskanker. Hij verwees naar een zojuist gepubliceerde recensie van het nationale programma voor baarmoederhalsonderzoek in Ierland, waaruit bleek dat ongeveer een derde van de onderzochte gevallen van kanker mogelijk onjuiste resultaten heeft opgeleverd.

In veel gevallen bleek uit het onderzoek dat het oorspronkelijke resultaat "een negatief effect had op de uitkomst van de vrouw". Stephen beschreef deze als "gemiste kansen om kanker te voorkomen of om deze in een eerder stadium te diagnosticeren".

Ondertussen, deelnemers aan de sessie over translationeel onderzoek en bringinnovatie in zorgstelsels gehoord Indridik Benediktssonbeleidsbureau, DG Zoek naar de Europese Commissie, zegt dat: "Er is een misverstand over wat gepersonaliseerde geneeskunde wel en niet is. Dit is geen duur medicijn voor de rijken. We moeten dit misverstand aanpakken.   

"We willen mensen helpen betere toegang te krijgen tot medicijnen, maar we willen ook meer preventie van ziekten. We moeten onze manier van denken veranderen. Het gaat niet alleen om meer geld uitgeven aan medicijnen, het gaat ook over het verbeteren van de kwaliteit van leven en het voorkomen van uitgaven voor het verkeerde medicijn of op het verkeerde moment.

Android toegevoegd: "We weten dat vijf naar zeven procent van ziekenhuisopnames zijn te wijten aan een slechte reactie op medicijnens. Gepersonaliseerde geneeskunde zou dit voorkomen."

Er gebeurt vandaag ...

Dag twee zou vol en productief moeten zijn met sessies over het huidige actuele onderwerp van de Orphan-verordening, bewijskaders, plus op waarden gebaseerde resultaten en biomarkers.

Biomarkers werden onlangs besproken tijdens een EAPM-satellietevenement dat plaatsvond op het ESMO-congres in Madrid en twee pre-congresrondetafels over biomarkers en moleculaire diagnostiek staan ​​op de agenda vandaag.

Ondertussen, cconsistentie tussen ziektegebieden is vereist, en potentiële efficiëntieverbeteringen voor agentschappen moeten worden geïdentificeerd - met als uiteindelijk doel snellere toegang voor patiënten en burgers tot begeleiders en 
moleculaire diagnostiek met bewezen waarde.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending