Verbind je met ons

Brexit

#Labour om treintarieven met een derde te verlagen

DELEN:

gepubliceerd

on

De Britse Labour Party zei dat zij de abonnementen op het spoor en de tarieven in de spits met een derde zou verlagen, waardoor de gemiddelde forens meer dan £1,000 per jaar zou besparen, in het kader van haar plan om de spoordiensten weer in publieke handen te brengen als zij deze maand een verkiezing wint. schrijft Paul Sandle.

Het zei dat deze stap, die van toepassing zal zijn op gereguleerde tarieven die bijna de helft uitmaken van alle verkochte tickets vanaf januari, miljoenen treinreizigers verlichting zou bieden van jarenlange prijsstijgingen.

Labour heeft al een hele reeks plannen voorgesteld die het publiek zullen behagen – van hulp aan ouders met jonge kinderen tot gratis universitair onderwijs en meer geld voor ouderenzorg – die betaald moeten worden door meer belastingen op de hoge inkomens en bedrijven.

De bezuinigingen op het spoorvervoer zouden £1.5 miljard per jaar kosten, zei Labour, waarbij het geld afkomstig zou zijn uit de bestaande begrotingen van het Department for Transport, gefinancierd door de wegenbelasting.

Labour-leider Jeremy Corbyn zei: “Reizen met de trein is mijn favoriete manier om door het land te reizen, maar te lang heeft een gefragmenteerd en geprivatiseerd spoorwegsysteem passagiers opgelicht.

“Het terugnemen van de controle over onze spoorwegen is de enige manier om de tarieven te verlagen en een spoorwegnetwerk te creëren dat geschikt is voor de toekomst.”

De Conservatieven zeiden dat Labour een nieuwe bestedingsbelofte aankondigde die niet in haar manifest of in haar kostendocument was opgenomen.

Minister van Transport Grant Shapps zei dat het plan “weer een wanhopige poging van Labour was om af te leiden van hun onvermogen en onwil om eerlijk te zijn tegenover mensen over hun standpunt ten aanzien van de Brexit, en het feit dat ze de belastingen zouden verhogen voor werknemers met lage en middeninkomens in het hele land.” .

advertentie

“De Conservatieven zullen de stiptheid verbeteren door delen van het spoorwegnet te integreren, de ticketverkoop en prijzen transparanter te maken en zullen £500 miljoen investeren in het heropenen van zijlijnen die gesloten zijn onder Labour”, zei hij.

De gereguleerde spoorwegen zullen in januari met gemiddeld 2.7% stijgen, wat de totale stijging sinds 2010 op 40% brengt, meer dan tweemaal zo snel als de loonstijging, aldus Labour.

De partij zei dat de lagere tarieven beschikbaar zouden zijn voor deeltijdwerkers, terwijl reizen per trein voor personen van 16 jaar en jonger gratis zou zijn.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending