Verbind je met ons

EU

In #Parlement deze week: #Biodiversiteit en bestuivers, #EUOmbudsman hoorzittingen

DELEN:

gepubliceerd

on

EP deze weekEuroparlementsleden hebben een drukke week voor de boeg 

De EP-leden zullen stemmen over een EU-routekaart om de achteruitgang van bijen aan te pakken, ambitieuze doelstellingen voor biodiversiteit stellen en de kandidaten voor de post van EU-ombudsman onderzoeken.

Op maandag (2 december) was de Voorzitter van het Parlement David Sassoli in Madrid voor de opening van de VN-klimaatveranderingsconferentie COP 25. Tijdens de plenaire vergadering van vorige week verklaarden de EP-leden een klimaatnoodsituatie en vroegen om meer inspanningen om ervoor te zorgen dat de EU tegen 2050 klimaatneutraal is.

Vooruitlopend op de COP 15 VN conventie over biodiversiteit volgend jaar in China, leden van de milieucommissie zal vandaag (3 december) stemmen over een resolutie waarin wordt opgeroepen tot een EU-strategie voor biodiversiteit en voor mondiaal bindende doelstellingen.

Bijen en andere bestuivers zijn van vitaal belang voor het ecologische systeem en EP-leden dringen aan op een EU-routekaart om hun achteruitgang aan te pakken en het bewustzijn van het probleem te vergroten. Dinsdag stemt de milieucommissie over een resolutie die oproept tot actie.

Ook vandaag de dag is de verzoekschriftencommissie zal openbaar houden hoorzittingen met de vijf kandidaten voor EU Ombudsman. De vijf kandidaten zijn: Giuseppe Fortunato (Italië), Julia Laffranque (Estland), Nils Muižnieks (Letland), Cecilia Wikström (Zweden) en de huidige Ombudsman Emily O'Reilly (Ierland).

In haar eerste optreden als president van de Europese Centrale Bank trad Christine Lagarde toe tot de economische zaken commissie op maandag voor de reguliere monetaire dialoogbijeenkomst. Zij zullen het monetaire beleid van de bank bespreken, inclusief het besluitvormingsproces over de vaststelling van de rentetarieven.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending