Verbind je met ons

EU

'Heb geduld', vraagt ​​de nieuwe #ECB-baas #Lagarde aan wetgevers

DELEN:

gepubliceerd

on

De nieuwe presidente van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde (foto) vroeg EU-wetgevers op maandag (2 december) om haar de tijd te geven om haar nieuwe baan onder de knie te krijgen en het monetaire beleid van de ECB opnieuw vorm te geven in wat waarschijnlijk een langdurige beleidsevaluatie zal worden, schrijven Francesco Canepa en Balazs Koranyi.

De voormalige chef van het Internationaal Monetair Fonds, een relatieve nieuwkomer in de wereld van het monetaire beleid, heeft een overkoepelende beoordeling van de activiteiten van de ECB beloofd, variërend van hoe het zijn inflatiedoelstelling definieert tot of het een van zijn verantwoordelijkheden is om de strijd tegen klimaatverandering op te nemen.

"Ik probeer inderdaad Duits te leren, maar ik probeer ook de taal van de centrale bank te leren", zei Lagarde, een voormalig politicus en advocaat, tijdens een regelmatige hoorzitting van de Commissie economische en monetaire zaken van het Europees Parlement.

"Dus heb geduld, toon een beetje geduld, interpreteer niet te veel, als ik mag zeggen", zei een ogenschijnlijk nerveuze Lagarde, die vaak afweek van de tekst van haar voorbereide toespraak en soms struikelde door zinnen weg te laten. of zichzelf herhalen.

Lagarde nam het roer over in een moeilijke tijd voor de ECB, die onlangs een obligatie-opkoopprogramma ter waarde van € 2.6 biljoen heeft hervat en de rente verlaagde tot een historisch laagterecord nadat ze er niet in was geslaagd de inflatie terug te brengen naar haar doelstelling van net onder de 2%.

Lagarde zei dat een belangrijk aandachtspunt van de beoordeling zou zijn om te bepalen of haar doelstelling om de inflatie dicht bij maar onder de 2% te houden, nog steeds geldig is, gezien de veranderingen in de wereldeconomie.

Ze zei dat bij de evaluatie zou worden gekeken of het doel symmetrisch moet zijn, wat betekent dat het moet worden gebruikt om zowel lage als hoge inflatie aan te pakken en niet alleen de laatste, of de ECB speelruimte moet hebben om dat doel te bereiken, of dat er een tolerantie moet zijn band er omheen.

"De strategieherziening zal worden geleid door twee principes: grondige analyse en een open geest", zei Lagarde tegen de wetgevers. “Dit zal tijd vergen voor reflectie en voor breed overleg.”

advertentie

Ze voegde eraan toe dat hoewel inflatie de primaire doelstelling van de bank is, de strijd tegen klimaatverandering een centraal onderdeel van het beleid moet zijn. Ze zei dat de economische analyse van de ECB de impact van klimaatverandering zou moeten omvatten en dat haar banktoezichtafdeling ook geldschieters zou moeten vragen om openbaarmaking van transparantie en beoordelingen van klimaatrisico's.

Hoewel de aankopen van obligaties door de particuliere sector door de ECB marktneutraal zijn geweest, zei ze dat het ook de moeite waard was om te bespreken of de bezorgdheid over het klimaat van invloed zou moeten zijn op die aankopen.

Lagarde bevestigde de meest recente beoordeling van de economie door de ECB en voegde eraan toe dat de groei zwak lijkt, maar dat de ECB vastbesloten is al haar beschikbare instrumenten te gebruiken om haar mandaat te bereiken.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending