Verbind je met ons

China

#Huawei – Merkel roept op tot een verenigd Europees front tegen China #5G

DELEN:

gepubliceerd

on

De Duitse bondskanselier Angela Merkel (afgebeeld) riep op tot een gemeenschappelijk standpunt van de Europese landen met betrekking tot de betrokkenheid van Chinese leveranciers bij de implementatie van 5G-netwerken, met het argument dat gemengde signalen rampzalig zouden kunnen zijn voor Europa, Reuters heeft gerapporteerd.

Tijdens een debat in het Duitse parlement zei ze dat een van de grootste gevaren voor de regio is dat “individuele landen in Europa hun eigen beleid ten aanzien van China zullen voeren”.

Merkel zei dat Duitsland en Frankrijk de eersten moeten zijn die overeenstemming bereiken over een gemeenschappelijke aanpak ten aanzien van China, gevolgd door een breder Europees standpunt. Ze merkte op dat 5G ongetwijfeld een strengere beveiliging vereist, maar betoogde “net zoals we dat voor onszelf moeten definiëren, moeten we dit ook bespreken met andere Europese partners”, Reuters vermeld.

De Duitse leider merkte op dat de 5G-beveiligingsspecificaties breed moeten zijn en geen individuele bedrijven moeten uitsluiten.

De opmerkingen van Merkel zijn een duidelijke afwijzing van de aanhoudende druk van de VS om het voorbeeld te volgen bij het verbieden van Huawei van 5G-contracten in het land.

Berichten over de opmerkingen van de bondskanselier kwamen inderdaad in de Duitse krant beeld meldde dat de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Robert O'Brien een nieuwe waarschuwing naar Duitsland stuurde om niet met de Chinese leverancier samen te werken.

Hij omschreef Huawei als “een corrupte staatsonderneming” die “nauw verbonden was met de Communistische Partij van China”.

advertentie

Sommige Duitse politici hebben opgeroepen om Huawei te blokkeren van 5G-contracten. Reuters verklaarde, waarbij werd opgemerkt dat alle exploitanten van het land klanten van de verkoper zijn.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending