Verbind je met ons

EU

Vijfde bijeenkomst van #EuropeanElectionCo-operationNetwork om koers te zetten in komende jaren

DELEN:

gepubliceerd

on

Vandaag (27 november) komt het Europees netwerk voor verkiezingssamenwerking voor de vijfde keer sinds de start in januari 2019 bijeen, als onderdeel van het bredere maatregelen geïnitieerd door de Europese Commissie in de aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Justice, Consumers and Gender Equality Commissioner Věra Jourová said: “The European network has evolved into a valuable platform for our common efforts to protect democracy across our Union. We are counting on member states’ sustained engagement as we jointly drive this agenda forward.”

Deze uitwisseling tussen EU-instellingen en EU-lidstaten zal de koers uitzetten voor het netwerk in de komende jaren om zijn werk verder te operationaliseren, voortdurende gezamenlijke inspanningen aan te moedigen om de transparantie en cyberbeveiliging te versterken en desinformatie aan te pakken.

Participants will also address how to approach social media platforms and deliver on transparency commitments, conducting risk assessments and awareness raising. Members of the network will also participate in the first experts’ meeting of the EU-US expert-level dialogue on resilience of electoral systems also taking place today.

Ten slotte zal de groep ook de bijdragen aan de uitvoering van de prioriteiten van de nieuwe Commissie bespreken, onder meer in het kader van het Europees actieplan voor democratie.

The conclusions of today’s meeting will be published hier.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending