Verbind je met ons

Albanië

#Albanië – EU mobiliseert noodhulp na #Aardbevingen

DELEN:

gepubliceerd

on

Na de aardbeving met een kracht van 6.3 op de schaal van Richter en drie naschokken die Albanië op 25 november troffen, werd op verzoek van de Albanese autoriteiten het EU-mechanisme voor civiele bescherming geactiveerd. De Europese Unie heeft al geholpen bij het mobiliseren van drie zoek- en reddingsteams, die naar Albanië zullen worden uitgezonden om de Albanese autoriteiten bij te staan ​​bij hun zoek- en reddingsoperaties.

“De Europese Unie steunt Albanië in deze moeilijke tijd. Zoek- en reddingsteams uit Italië, Griekenland en Roemenië zijn al onderweg. Daarnaast wil ik Hongarije, Duitsland, Kroatië, Frankrijk, Estland, Tsjechië en Turkije bedanken voor hun aanbod van hulp via het Europees Mechanisme voor Civiele Bescherming. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en alle mensen die door de ramp zijn getroffen”, aldus Christos Stylianides, commissaris voor Humanitaire Hulp en Crisisbeheersing.

Earlier this morning, Commissioner Stylianides spoke on the phone with the President of Albania, Ilir Meta, and reaffirmed EU’s solidarity and readiness to help. Copernicus system has been activated for the production of satellite images of the affected zones, and the European Union’s 24/7 Emergency Response Coordination Centre is in contact with the Albanian authorities and continues to monitor the situation.

Er staan ​​aanvullende EU-middelen klaar als ze nodig zijn. De EU zal ook een team voor civiele bescherming inzetten om de autoriteiten te helpen de respons te coördineren en de schade te beoordelen. Er is een verklaring beschikbaar van hoge vertegenwoordiger/vicepresident Federica Mogherini en commissaris voor Humanitaire Hulp en Crisisbeheersing Christos Stylianides online..

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending