Verbind je met ons

Brexit

Johnson belooft #Brexit voor Kerstmis in manifest

DELEN:

gepubliceerd

on


De Britse premier Boris Johnson beloofde zijn Brexit-deal voor Kerstmis terug te brengen naar het parlement, wanneer hij op zondag (24 november) het manifest van zijn Conservatieve Partij lanceert, de hoeksteen van zijn pitch aan de kiezers om "Brexit gedaan te krijgen".
schrijft Andy Bruce.

Met minder dan drie weken voordat Groot-Brittannië op 12 december naar de stembus gaat, proberen de regerende conservatieven en oppositiepartij Labour kiezers te verleiden met verschillende visies, maar verschillende toezeggingen om meer uit te geven aan openbare diensten.

Het manifest van Johnson is bedoeld om een ​​onderscheid te maken met Labour, dat heeft beloofd de belastingen op de rijkste en grote bedrijven te verhogen om een ​​grote uitbreiding van de staat te financieren, door te beloven de belastingen niet te verhogen als de conservatieven de verkiezingen winnen.

Opiniepeilingen tonen aan dat de Conservatieve Partij van Johnson een aanzienlijke voorsprong heeft op de Labour Party, hoewel de uitkomst door grote aantallen onbesliste kiezers niet zeker is.

"Mijn vroege kerstcadeau aan de natie zal zijn om de Brexit-wet voor de feestdagen terug te brengen en het parlement voor de mensen te laten werken", zal Johnson zeggen, volgens uittreksels van zijn toespraak die hij zal houden tijdens een evenement in het Westen. Midlands-regio van Engeland.

Contrasting with Labour’s unabashed tax-and-spend approach, Johnson’s manifesto – titled “Get Brexit Done, Unleash Britain’s Potential” – will pledge to freeze income tax, value-added sales tax and social security payments.

Johnson zal ook een National Skills Fund van 3 miljard pond ($ 3.85 miljard) aankondigen om werknemers om te scholen en een extra bedrag van 2 miljard pond om kuilen in wegen te dichten. Hij zal ook beloven de regelgevende limiet op de energierekening te handhaven.

Minister van Financiën Sajid Javid vertelde Sky News dat het plan van de conservatieven vergezeld zal gaan van een zeer gedetailleerd financieringsdocument en dat de regeringspartij de dagelijkse uitgaven in evenwicht zal brengen en de schulden laag zal houden.

advertentie

Maar Labour-woordvoerder Andrew Gwynne zei dat de plannen van Johnson "zielig" waren.

"Dit is een manifest van geen hoop, van een partij die het land niets te bieden heeft, na tien jaar lang onze openbare diensten te hebben geschrapt", zei Gwynne.

Denktanks zoals het Institute for Fiscal Studies hebben vragen opgeworpen over de geloofwaardigheid van plannen om investeringen van zowel de Conservatieven als Labour te financieren.

Na drie jaar onderhandelen om de Europese Unie te verlaten, zullen de verkiezingen van december voor het eerst laten zien hoe ver de Brexit de traditionele politieke loyaliteiten heeft verscheurd en zullen ze een electoraat op de proef stellen dat steeds moe wordt van het stemmen.

In een verhitte campagne waarin de conservatieven zijn bekritiseerd voor het verspreiden van misleidende posts op sociale media, zal de 55-jarige Johnson zeggen dat hij "de pagina zal omslaan van de aarzeling, vertraging en verdeeldheid" van de afgelopen jaren.

Labour heeft gezegd dat het binnen zes maanden zal onderhandelen over een betere Brexit-deal met de EU, die het de mensen zal voorleggen in een nieuw referendum – een referendum dat ook de keuze zal bieden om in het blok te blijven.

Corbyn heeft gezegd dat hij neutraal zou blijven bij een dergelijke stemming, iets wat zijn hoofd van het financiële beleid, John McDonnell, beschreef als de Labour-leider die de rol op zich nam van "een eerlijke makelaar".

Johnson bekritiseerde de houding.

"We weten nu dat het land in 2050 koolstofneutraal kan zijn en in 2020 Corbyn-neutraal, aangezien de leider van de oppositie heeft besloten het grootste probleem waarmee ons land vandaag wordt geconfronteerd, te omzeilen", zal Johnson zeggen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending