Verbind je met ons

EU

#Syrië – Willekeurige aanvallen op kritieke civiele infrastructuur moeten onmiddellijk stoppen 

DELEN:

gepubliceerd

on

De hoge vertegenwoordiger van de EU, Federica Mogherini, roept de willekeurige aanvallen in Noordwest-Syrië op om onmiddellijk te stoppen. In een verklaring veroordeelde Mogherini de aanvallen op een kamp van intern ontheemden (IDP’s) en de bombardementen op een kritieke levensreddende gezondheidsinstelling dicht bij de Turkse grens, wederom een ​​betreurenswaardige escalatie van de verslechterende situatie in Noordwest-Syrië. 

Mogherini uitdrukkelijkvan de EU onze oprechte deelneming aan de families en dierbaren van de slachtoffers en vermeld die wde Europese Unie erkent de aanwezigheid van een door de VN op de lijst geplaatste terrorist lidorganisaties in de regio, het beschreef willekeurige aanvallen op kritieke civiele infrastructuur, waaronder gezondheids- en onderwijsfaciliteiten, door het Syrische regime en zijn bondgenoten zijn onaanvaardbaar en riep hen daartoe op stop onmiddellijk: 

"Deze en andere aanvallen moeten grondig worden onderzocht door de VN-onderzoeksraad voor Noordwest-Syrië, die op 30 september 2019 met haar werkzaamheden is begonnen. Wij herhalen het standpunt van de EU dat alle daders van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid ter verantwoording moeten worden geroepen. 

"De EU herinnert eraan dat alle partijen bij het Syrische conflict verplicht zijn het internationale humanitaire recht en de internationale mensenrechtenwetgeving te respecteren en te handhaven. Zij zijn eveneens verplicht om ongehinderde humanitaire toegang te garanderen voor alle mensen in nood. Wij verwachten dat het Syrische regime en de borgstellers van Astana onmiddellijk hun verantwoordelijkheden zullen nakomen toezeggingen en de bescherming van burgers garanderen. De EU herinnert tevens aan het Memorandum van Sotsji van 17 september 2018 en roept de betrokken partijen op dit volledig ten uitvoer te leggen. 

"Het huidige geweld verergert niet alleen het lijden van burgers, met name wat betreft vrouwen en kinderen, maar dreigt ook de intra-Syrische gesprekken in het kader van de Constitutionele Commissie te ondermijnen, die volgende week opnieuw bijeen zal komen in Genève onder auspiciën van de speciale gezant van de VN. Geir Pedersen." 

De EU blijft een inclusieve, echte en alomvattende politieke oplossing steunen, overeenkomstig Resolutie 2254 van de VN-Veiligheidsraad en het Communiqué van Genève. 

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending