Interreligieuze inspanningen nodig om het gezicht te krijgen #AntiSemitism, vreemdelingenhaat - #WorldJewishCongress-president om de katholieke universiteit toe te spreken

| November 8, 2019

Wereld Joods Congres President Ronald S. Lauder zal een conferentie georganiseerd door de WJC over menselijke broederschap: een Joodse reflectie voor gemeenschappelijke coëxistentie op vrijdag (8 november) aan de Pauselijke Gregoriaanse Universiteit in Rome. HE kardinaal Miguel Ángel Ayuso Guixot, voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog, en Vader Nuno da Silva Gonçalves SJ, rector van de Pauselijke Gregoriaanse Universiteit, zullen ook opmerkingen maken tijdens de conferentie.

Het initiatief voor deze conferentie werd geboren na de ondertekening van het document over menselijke broederschap voor wereldvrede en samenleven door paus Franciscus en sjeik Ahmed el-Tayeb, de grote imam van Al-Azhar, in februari 2019 in Abu Dhabi, dat kan gezien worden hier.

"De recente toename van aanzetten tot en geweld tegen joden en leden van andere religieuze gemeenschappen en minderheden onderstreept voor ons hoe essentieel de interreligieuze dialoog en samenwerking vorderen in de richting van onze visie op een vreedzamere en veiligere wereld voor alle volkeren," zei WJC president Lauder , voorafgaand aan de conferentie.

“Ik waardeer de relaties die ik zo gelukkig heb kunnen maken met vertegenwoordigers van de katholieke kerk, onder wie paus Franciscus en kardinaal Ayuso, en waardeer oprecht de inspanningen die ze dagelijks leveren om ervoor te zorgen dat coëxistentie een haalbaar doel blijft ," hij ging verder. “Antisemitisme en vreemdelingenhaat zijn niet alleen problemen waarmee de beoogde slachtoffers worden geconfronteerd. Dit zijn obstakels die we moeten confronteren en samen moeten overwinnen. ”

Deelnemers aan de conferentie zijn vertegenwoordigers van de katholieke geestelijken, leden van Joodse gemeenschappen en Joodse jeugdbewegingen, en de rectoren van extra pontificale universiteiten en faculteiten.

Over het Joodse Wereldcongres

De Wereld Joods congres (WJC) is de internationale organisatie die Joodse gemeenschappen in 100-landen vertegenwoordigt bij regeringen, parlementen en internationale organisaties.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Antisemitisme, EU, Israël

Reacties zijn gesloten.