#Caribbean Fashion Accelerator Workshop bereidt ontwerpers voor op export

| November 8, 2019

Regionale modeontwerpers die hebben deelgenomen aan het Caribbean Fashion Accelerator pt2-programma hadden niets dan lof voor de intensieve training die ze kregen.

Ze deelden hun gedachten op het onlangs gesloten International Fashion Festival (IFF), dat werd gehouden in het Hilton Barbados Resort, waar ze ontwerpen voor het vasthouden van catwalks presenteerden. Gezamenlijk zeiden ze dat de ervaring hielp om hun technische vaardigheden aan te scherpen en hen bloot te stellen aan internationale normen.

De workshop werd georganiseerd door het Caribbean Export Development Agency, in samenwerking met de Europese Unie en het Caribbean Market Center en was de opvolger van een eerste versneller workshop gehouden in mei 2019. Het werd gefaciliteerd door Sandra Carr, een van de pioniers van de Caribbean Academy of Fashion and Design aan de Universiteit van Trinidad en Tobago. Ze heeft ook gewerkt met wereldwijde merken, Calvin Klein en Valentino.

Zestien ontwerpers uit Barbados, Haïti, Jamaica, St. Vincent en de Grenadines en Trinidad en Tobago namen deel. De workshop van twee weken was gericht op merkontwikkeling en het verfijnen van de producten van de ontwerpers voor de exportmarkt. Ontwerpers moesten samenwerken en een collectie ontwikkelen die in première ging op het IFF. Vooruitlopend op hun catwalkshow ontvingen de ontwerpers feedback en kritiek van mode-industrie-experts Sharifa Murdock, mede-oprichter en eigenaar van Vrijheidsbeurzen; Ouigi Theodore, oprichter van de Brooklyn Circus; Danielle Cooper, een mode-beïnvloeder en Channing Hargrove, een modeschrijver voor Raffinaderij 29.

Barbadian Carla Gittens en Jamaican Moses Fenell, voormalige realitysterren van de tv-show Mission Catwalk, produceerden een lijn genaamd Maison de Lori et Moses. Volgens Carla: "Het is stijlvol chic met een essentie van swag, dat dames van 18 tot 35 jaar zou kunnen passen."

Tijdens de twee weken leerden ze over moodboards, kleur, stof en internationale afwerkingstechnieken. Beschrijvend het programma als "zeer praktisch", sneden zij ook patronen, naaiden en creëerden merkverpakkingen.

Moses gelooft dat de training zal helpen met zijn doel om limited edition-stukken van zijn persoonlijke merk House of Fenell te exporteren door het Gemenebest. Voor Carla bevestigde de Fashion Accelerator dat als ze wilde dat haar merk 'Killuh Pieces' wereldwijd zou gaan, ze een team moest opzetten.

“Ik heb een paar trucjes geleerd. De workshop heeft me geholpen om mijn merk aan internationale normen te laten voldoen bij het afwerken en maken van ontwerpen voor individuele klanten en kopers van winkels. Maar het belangrijkste dat ik heb geleerd, is dat je niet alles alleen kunt doen als je de internationale markt betreedt. Voor 2020 ben ik op zoek naar kleinschalige productie en ik heb absoluut een team nodig, "merkte ze op.

De Haïtiaanse ontwerper David Andre zei dat hoewel hij al 21 jaar in de branche is, hij gretig ja zei tegen deelname aan het Caribbean Fashion Accelerator-programma. Hij geloofde dat er altijd iets nieuws te leren was en vergeleek de workshop met de tv-show, Project Runway. "We waren een stel ontwerpers die elkaar niet kenden, en we moesten ideeën delen om een ​​collectie te bouwen, dus het was erg winstgevend in termen van wat we hebben geleerd," zei hij.

David beschreef Carr als een "zeer getalenteerde vrouw met een groot hart" van wie hij verschillende aanwijzingen over kledingafwerkingen voor internationale markten oppikte. Hij bedankte Caribbean Export voor het blijven ondersteunen van de regionale mode. Hij voegde eraan toe dat Caribbean Export hielp bij het openen van nieuwe markten voor zijn confectiekleding en resortlijnen.

Vincentiaanse modeontwerper, Kimon Baptiste-St. Rose of Kimmysticclo, verwezen naar het Caribbean Fashion Accelerator Program als een "zeer intense bootcamp van twee weken". Ze benadrukte dat ze enorm veel had opgedaan door de ervaring en legde uit: “Het heeft me geholpen me meer bewust te worden van de stappen die ik moet nemen om exportklaar te worden. Ik verkoop in het hele Caribische gebied, maar ik zou graag willen dat mijn merk internationaal is. ”Dank aan Caribbean Export, pleitte ze voor een grotere nadruk op het helpen van regionale ontwerpers bij het vinden van productiefaciliteiten voor kleinschalige productie.

Designer Laurette Pierre, bekend om bruidskleding en accessoires, werd uitgenodigd voor het programma door Invest SVG, het agentschap voor investeringsbevordering van St. Vincent en de Grenadines. Niet verwachtend dat ze een hele collectie zou maken en zoveel verschillende dingen zou leren, gaf Laurette toe dat de workshop hectisch was maar de moeite waard.

“Ik ga alles wat ik heb geleerd meenemen naar mijn werk. Ik heb veel geleerd van de instructeur en dingen die ik nooit echt heb geweten. Vooral bij het afwerken van het product is het moeilijk omdat het veel tijd kost, maar het was het waard. Ik heb genoten van de ervaring, het was erg leerzaam, 'zei ze.

Laurette werkte samen met Barbadian Alyssa Goddard om een ​​gestructureerde maar chique semi-casual collectie te produceren. Alyssa, eigenaar van Cambria Costumes and Designs, onthulde dat het haar eerste keer was dat ze zo nauw samenwerkte met een andere ontwerper, maar zei dat haar partner leuk was.

Alyssa, die ervan droomt kostuums voor films te maken, ontdekte tijdens het werken bij de Fashion Accelerator 4th CARIFORUM EU-zakenforum in Duitsland. Na de sessie van twee weken te hebben voltooid, zei ze: “Het was zeer informatief, maar het was moeilijk gezien het feit dat het tijdsbestek korter was dan ooit tevoren. Maar ik heb veel geleerd, mevrouw Carr is een geweldige leraar. Ik heb vooral bouwtechnieken geleerd die ik nog niet kende en die helpt om mijn kledingstukken naar een internationale standaard te krijgen, iets dat heel belangrijk voor me was. ”

Over Caribbean Export

Caribbean Export is een regionale organisatie voor exportontwikkeling en handel en investeringsbevordering van het Forum van Caraïbische Staten (CARIFORUM) dat momenteel het regionale private sectorprogramma (RPSDP) uitvoert, gefinancierd door de Europese Unie onder de 11th Europees Ontwikkelingsfonds (EOF) De missie van Caribbean Export is om het concurrentievermogen van de Caribische landen te vergroten door hoogwaardige exportontwikkeling en handels- en investeringsbevorderingsdiensten te bieden door middel van effectieve programma-uitvoering en strategische allianties.

Meer informatie over Caribbean Export vindt u hier.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Caribbean, EU

Reacties zijn gesloten.