Verbind je met ons

EU

De Raad van de EU verwelkomt de honderdjarige verklaring van #ILO voor de toekomst van werk

DELEN:

gepubliceerd

on

 

De Raad van de Europese Unie heeft conclusies aangenomen waarin zij de IAO honderdjarige verklaring voor de toekomst van werk en een beroep doen op de lidstaten van de EU om hun inspanningen voort te zetten om de verdragen en protocollen van de ILO te ratificeren en toe te passen, en de inspanningen ter bevordering van fatsoenlijk werk op te voeren.

Het neemt “met grote voldoening nota” van de mensgerichte benadering van de Verklaring en dat deze mondiale richtlijnen biedt voor het vormgeven van de toekomst van werk door zowel de kansen als de uitdagingen aan te pakken die verband houden met de veranderende arbeidswereld.

De conclusies van de Raad De toekomst van werk: de Europese Unie promoot de Centenary Declaration van de IAO constateren dat de ILO, door haar mandaat uit te voeren, heeft bijgedragen aan het verzachten van de sociale onrust en het verbeteren van de sociale rechtvaardigheid. Zich bewust van het feit dat veel van de uitdagingen in verband met de toekomst van werk mondiaal zijn, benadrukten de conclusies ook de noodzaak van een mondiale visie op de toekomst van werk.

Marianne Thyssen, EU-commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit, zei: “Ik verwelkom van harte de conclusies van de Raad over de Centenary Declaration van de IAO over de toekomst van werk. Dit zorgt voor een mensgerichte benadering van de toekomst van werk, die van fundamenteel belang is voor duurzame ontwikkeling, zowel in Europa als in de wereld.”

Guy Ryder, directeur-generaal van de IAO, was eveneens ingenomen met de conclusies van de Raad. “Sinds haar oprichting heeft de Europese Unie de principes en waarden van de IAO omgezet in concrete actie op een manier en op een schaal die voorbeeldig is. Deze conclusies moedigen alle EU-lidstaten aan om de doelstellingen en toezeggingen van de Verklaring toe te passen, zowel nationaal als via hun inspanningen op multilateraal niveau. Het is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat we blijven investeren in mensen, de arbeidsinstellingen versterken en duurzame groei bevorderen op manieren die een toekomst van werk kunnen creëren die ecologisch, economisch en sociaal duurzaam is.”

In de conclusies wordt ook verwezen naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties resolutie verheugd over de verklaring die in september 2019 werd aangenomen.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending