Verbind je met ons

Conferentie van de perifere en maritieme regio's van Europa (CPMR)

Commissie stelt vangstmogelijkheden voor in de #Atlantic en #NorthSea voor 2020

DELEN:

gepubliceerd

on

Vooruitlopend op de bijeenkomst van de Raad over visserij van 16 en 17 december heeft de Europese Commissie haar voorstel aangenomen voor de vangstmogelijkheden in 2020 voor 72 bestanden in de Atlantische Oceaan en de Noordzee: voor 32 bestanden wordt het vangstquotum verhoogd of gelijk gehouden; voor 40 bestanden wordt het quotum verlaagd. De vangstmogelijkheden, of Total Allowable Catches (TAC's), zijn quota die voor de meeste commerciële visbestanden zijn vastgesteld om de bestanden gezond te houden of te herstellen, terwijl de sector kan profiteren van het vissen op de grootste hoeveelheid vis.

Environment, Maritime Affairs and Fisheries Commissioner Karmenu Vella said: “The proposal consolidates our efforts for sustainable fishing in Atlantic and North Sea waters. Over the past years, we have had a steady rise in the number of healthy stocks, and – as a consequence – also a steady rise in the profits of our fishing sector. This is the result of responsible management and continuous implementation efforts, primarily by our fishermen, who are the first ones to implement our conservation measures and also the ones to benefit most from increased yields. With such sustained commitment, 2020 will be another year of progress for Europe’s fisheries.”

In overeenstemming met de doelstellingen en het juridisch kader van de Gemeenschappelijk Visserijbeleid (GVB), the Commission is proposing fishing opportunities at ‘maximum sustainable yield’ (MSY) for the stocks with a full scientific assessment, and at ‘precautionary levels’ for other stocks. The proposal follows the advice of the Internationale Raad voor het Onderzoek van de Zee (ICES). Het voorstel zal op 16 en 17 december aan de EU-lidstaten ter discussie en besluit worden voorgelegd aan de Visserijraad en zal vanaf 1 januari 2020 worden toegepast.

Een volledig persbericht is beschikbaar online..

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending