Verbind je met ons

China

#Shanxi boekt vooruitgang in de opwekking van hernieuwbare energie

DELEN:

gepubliceerd

on

De provincie Shanxi in het noorden van China heeft concrete maatregelen genomen om de elektriciteitsproductie uit hernieuwbare energiebronnen te verhogen en heeft opmerkelijke resultaten geboekt bij het vervangen van steenkool door schone energie. schrijven People's Daily en Shanxi Dagelijks.

Zonne-energie biedt een schone energiebron. Op de bergkam die grenst aan het district Yungang en het district Zuoyun in Datong, glinsterden zonnepanelen in het zonlicht, en er stonden modulaire geprefabriceerde onderstations tussen die schone energie leverden aan verre oorden.

Op een berg bij Shahukou in de provincie Youyu draaiden meer dan 30 windturbines ononderbroken onder de strakblauwe lucht. Met 1,680 uur effectieve windsnelheid per jaar kunnen ze 80 miljoen tot 100 miljoen kilowattuur elektriciteit produceren.

In de afgelopen jaren heeft Shanxi haar stappen voor energietransformatie versneld en prioriteit gegeven aan groene en gediversifieerde ontwikkeling. Afgezien van de opwekking van energie uit steenkool, heeft de provincie de capaciteit voor het opwekken van fotovoltaïsche (PV) en windenergie vergroot.

Als nationale energiebasis heeft Shanxi krachtig nieuwe energieprojecten gepromoot en de geïnstalleerde capaciteit van windenergie en PV-opwekking aanzienlijk vergroot.

In de afgelopen drie jaar is de geïnstalleerde capaciteit van windenergie en zon-PV-energie met respectievelijk 16.3% en 70.9% gegroeid, waardoor wind- en zon-PV-energie de op een na en derde grootste stroombronnen in de provincie zijn.

Het geïnstalleerde vermogen aan windenergie bedroeg meer dan 10 miljoen kilowatt. De opwekkingscapaciteit van zonne-PV in Shanxi bereikte 4 miljoen kilowatt, de eerste plaats in China.

advertentie

Shanxi heeft de ontwikkeling van windenergiebronnen opgevoerd, actief de bouw van projecten met lage windsnelheden in het centrale en zuidelijke deel van de provincie gepromoot en de bouw van een windenergiebasis van 7 miljoen kilowatt in het noorden voortgezet.

De provincie streeft ernaar om tegen 14 ten minste 2020 miljoen kilowatt aan windvermogen in haar elektriciteitssysteem te integreren.

Bovendien heeft de provincie de ontwikkeling van proefprojecten schone warmte gestimuleerd. Het is van plan om de capaciteit van windenergie-verwarmingseenheden op 600,000 kilowatt te brengen en het gebied met schone verwarming uit te breiden tot 1.2 miljoen vierkante meter.

Op het gebied van PV-vermogen heeft Shanxi goedkeuring aangevraagd bij de National Energy Administration voor de bouw van nationale toonaangevende technologiebases op het gebied van zonne-PV, in een poging om de geïnstalleerde PV-stroomopwekkingscapaciteit tegen 10 te verhogen tot 2020 miljoen kilowatt.

Shanxi heeft ook intensief geothermische projecten ontwikkeld. Het heeft geothermische ontwikkelingsprojecten en -technologieën gepromoot, de ontwikkeling en het gebruik van geothermische energie verbeterd en demonstratiezones voor geothermische verwarming gebouwd in Taiyuan, Jinzhong, Xinzhou, Changzhi en Linfen. Tegen 2020 zal het geothermische verwarmingsoppervlak in de provincie 23.6 miljoen vierkante meter bedragen.

Bovendien heeft Shanxi internettechnologieën gebruikt om de opbouw van een slim systeem van schone energie te ondersteunen. De provincie houdt zich aan de geïntegreerde ontwikkeling van internet, geavanceerde informatietechnologie en energie-industrie.

Het heeft de constructie van energie-internetinfrastructuur verbeterd, een intelligent systeem voor energieproductie en -verbruik gebouwd, de productie van hernieuwbare energie slimmer gemaakt en de gecoördineerde ontwikkeling van gecentraliseerde en gedistribueerde energieopslag bevorderd.

Shanxi heeft de proefconstructie van intelligente energieserviceparken vergevorderd en de verbruikscapaciteit van groene stroom verbeterd. Het moedigt nieuwe energieopwekkingsbedrijven aan om wind- en thermische energie als geheel te verhandelen met plaatsen in en buiten de provincie als een manier om nieuwe energieconsumptiecapaciteit te stimuleren.

De provincie heeft particuliere sectoren aangemoedigd om deel te nemen aan de energietransformatieprojecten van kolen naar elektriciteit. Het heeft ook het aandeel van de productie van groene stroom naar andere provincies vergroot via bestaande kanalen.

Dankzij de effectieve maatregelen heeft de duurzame ontwikkeling van nieuwe energie in Shanxi een sterke impuls gekregen.

Datong mijnbouw verzakkingsgebied PV-basis is de eerste nationale zonne-PV toonaangevende technologiebasis van het land met een stroomopwekkingscapaciteit van een miljoen kilowatt. Eind juni 2018 was de stroomopwekking van het project aangesloten op het net.
Tegenwoordig zijn het land en de vegetatie in het mijnverzakkingsgebied geleidelijk hersteld en is het milieu effectief verbeterd. Met rijen PV-panelen die fel schijnen, is het mijnverzakkingsgebied een prachtig landschap geworden in Datong.

De provincie Lingqiu in Datong is de thuisbasis van het grootste verwarmingsproject op basis van windenergie in China. Het project is in oktober 2018 in gebruik genomen en heeft een opwekkingscapaciteit van 400,000 kilowatt

Het project zou kunnen worden gebruikt als bron van binnenverwarming voor een gebied van 200,000 vierkante meter op korte termijn en 800,000 vierkante meter op lange termijn, wat rechtstreeks ten goede zou komen aan 5,513 bewoners die zijn verhuisd vanwege armoedebestrijding.

Het eerste grootschalige biologische gasproject van Shanxi is in april van dit jaar in gebruik genomen. Het is in staat om 100,000 mu (ongeveer 6,667 hectare) tot 200,000 mu rietjes of 100,000 ton tot 150,000 ton vee- en pluimveefokafval te verwerken en 14 miljoen kubieke meter biogas te produceren, meer dan 7 miljoen kubieke meter aardgas. meer dan 40,000 ton zeer efficiënte organische meststoffen en 6 miljoen kubieke meter kooldioxide.

Het industriepark Tanghuai in Shanxi heeft geothermische en schone energieverwarmingsprojecten geïmplementeerd. In 2018 bereikte het park volledige dekking van centrale verwarming op schone energie, met een cumulatief verwarmingsoppervlak op schone energie van 2.2 miljoen vierkante meter.

Shanxi Shuangliang Renewable Energy Industry Group heeft 's werelds geavanceerde technologie gebruikt om diepe geothermische verwarming te ontwikkelen en heeft het eerste en grootste geothermische centrale verwarmingsstation in China gebouwd.

Door gestaag voort te gaan op het pad van duurzame ontwikkeling van nieuwe energie, ondersteunt Shanxi zijn historische missie stevig.

Windpark van Jinneng Group.

Lu'an Group is een van de wereldleiders geworden op het gebied van hoogwaardige moderne steenkoolchemische technologie.

 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending