Verbind je met ons

Brexit

#Brexit: fractievoorzitters #EuropeesParlement steunen flexibele verlenging tot 31 januari

DELEN:

gepubliceerd

on

De Conferentie van voorzitters van het Europees Parlement heeft vanochtend de stand van zaken met betrekking tot de Britse terugtrekking uit de EU besproken in het licht van de laatste ontwikkelingen en heeft de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, geschreven om hem aan te bevelen het verzoek om een ​​verdere verlenging van de EU te aanvaarden. 31 januari 2020.

De Conferentie van voorzitters blijft van mening dat de goedkeuringsprocedure met betrekking tot het terugtrekkingsakkoord geen formaliteit is, maar moet worden voorafgegaan door een grondige en diepgaande bestudering van de tekst.

“Deze verlenging zal het Verenigd Koninkrijk in staat stellen zijn standpunt te verduidelijken en het Europees Parlement zijn rol naar behoren te laten uitoefenen”, onderstreepte president Sassoli.

Gezien de tijd die zulk ijverig werk vergt, heeft de Conferentie van voorzitters opgemerkt dat de Europese Raad het verzoek van de Britse premier van 19 oktober 2019 moet aanvaarden om de periode van artikel 50, lid 3, VEU te verlengen tot en met 31 januari 2020, met de optie dat deze periode eerder zou kunnen eindigen als de ratificatie- en goedkeuringsprocedure in zowel het Verenigd Koninkrijk als het Europees Parlement zijn afgerond.

De Conferentie van voorzitters onderstreepte dat bij een besluit van de Europese Raad over een verlenging rekening moet worden gehouden met het feit dat de goedkeuringsprocedure van het Europees Parlement pas zou beginnen na de ratificatie van het terugtrekkingsakkoord door het Verenigd Koninkrijk.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending