Verbind je met ons

EU

#StateAid – Commissie keurt steun van 64 miljoen euro goed voor een zeer efficiënte warmtekrachtkoppelingscentrale op basis van afvalenergie in #Polen

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft, op grond van de EU-staatssteunregels, Poolse plannen goedgekeurd om de bouw van een zeer efficiënte gemeentelijke afvalverwerkingsinstallatie in Gdańsk te ondersteunen. De begunstigde van de steun is Port Czystej Energii Sp. z oo (“PCE”), een gemeentelijk bedrijf. Het project zal worden georganiseerd in de vorm van een publiek-privaat partnerschap tussen PCE en particuliere partners die door de begunstigde worden geselecteerd via een concurrentieprocedure. De Commissie heeft de maatregel beoordeeld aan de hand van de EU-staatssteunregels, met name die van 2014 Richtsnoeren inzake staatssteun voor milieubescherming en energie. De Commissie heeft vastgesteld dat de steun zal bijdragen aan de energie- en milieudoelstellingen van de EU zonder de concurrentie op de interne markt onnodig te verstoren. In het bijzonder verhoogt warmtekrachtkoppeling de energie-efficiëntie door de warmte van de elektriciteitsopwekking te recyclen voor ander gebruik (in dit geval de openbare stadsverwarming), wat het algemene voordeel van het milieu ten goede komt. De nieuwe installatie zal ook de verwijdering van stedelijk afval op stortplaatsen helpen verminderen door ongeveer 160.000 ton afval te verbranden dat momenteel wordt gestort. Het zal bijdragen aan het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen en daarmee aan het terugdringen van het COXNUMX-niveau2 uitstoot. Meer informatie zal beschikbaar zijn over de Commissie concurrentie website in de openbaar case register onder het zaaknummer SA.55100. 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending