Verbind je met ons

EU

Aan de orde in de plenaire vergadering: #Brexit #EUBudget #Sacharovprijs

DELEN:

gepubliceerd

on

Latest Brexit developments, vote on the EU’s 2020 budget and an end-of-term assessment for the Juncker Commission will be on the agenda of the plenary session on 21-24 October.

Brexit

Europarlementariërs zullen het laatste bespreken Brexit developments following last week’s European Council and Saturday’s (19 October) vote in the House of Commons.

EU-top

On Tuesday (22 October) MEP’s will debate the results of the EU summit, which included discussions on Brexit, the EU’s next long-term budget, strategic priorities for the next five years, as well as the fight against climate change.

Juncker

Leden zullen ook het werk bespreken dat Jean-Claude Juncker gedurende zijn vijf jaar aan het hoofd van de Europese Commissie heeft verricht. De nieuwe Ursula von der Leyen Commissie zal naar verwachting op 1 december in functie treden.

advertentie

Budget

On Tuesday MEPs will debate Parliament’s position on the EU’s budget for next year The 2020 budget moet meer financiering omvatten voor maatregelen ter bestrijding van klimaatverandering en meer investeringen in duurzame technologieën. Woensdag (23 oktober) stemmen ze erover.

Belastingen

Het parlement debatteert op dinsdag over vastgelopen wetgeving die multinationals verplicht openbaar te maken welke belastingen ze in elk land betalen en stemt op donderdag (24 oktober) over een resolutie.

Syrië

On Wednesday Parliament will discuss Turkey’s military operation on the Syrian border and its consequences. They will vote on a resolution on Thursday.

Thomas Cook

EP-leden zullen op maandag (21 oktober) de impact van het faillissement van Thomas Cook op toerisme, lucht- en wegvervoer bespreken.

Uitbreiding

Woensdag bespreekt het Parlement de EU-toetredingsvooruitzichten voor Albanië en Noord-Macedonië nadat de EU-leiders er niet in zijn geslaagd om toetredingsonderhandelingen te openen.

Sacharovprijs

Parlementsvoorzitter David Sassoli zal de winnaar van de 2019 bekendmaken Sacharov-prijs voor de vrijheid van denken op donderdagmiddag.

De finalisten voor de Sacharovprijs van dit jaar zijn Ilham Tohti, een gevangengenomen econoom die vecht voor Oeigoerse rechten in China; The Restorers, vijf Keniaanse studenten die aandacht vragen voor vrouwelijke genitale verminking; en de Braziliaanse politieke activisten Marielle Franco, Chief Raoni en Claudelice Silva dos Santos.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending