Verbind je met ons

EU

Vicepresident Dombrovskis en commissaris #Moscovici in #WashingtonDC

DELEN:

gepubliceerd

on

Vice-president Dombrovskis en commissaris Moscovici (foto) is in Washington DC voor de jaarlijkse bijeenkomsten van de Wereldbankgroep en het Internationale Monetaire Fonds (IMF). Vicepresident Dombrovskis zal ook deelnemen aan een rondetafelgesprek over regelgeving met Steven Mnuchin, de Amerikaanse minister van Financiën, om de samenwerking op het gebied van financiële diensten tussen de EU en de VS te bespreken.

Commissaris Moscovici zal deelnemen aan de bijeenkomst van de ministers van Financiën van de G20 en de presidenten van de centrale banken. De vice-president en de commissaris zullen ook deelnemen aan een reeks bilaterale bijeenkomsten en spreekbeurten. Vice-president Dombrovskis zal onder meer Heath Tarbert ontmoeten, voorzitter en algemeen directeur van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission; Oksana Markarova, minister van Financiën van Oekraïne; en de heer Mohammed Al-Jadaan, minister van Financiën van Saoedi-Arabië.

Hij zal ook vertegenwoordigers van de financiële sector ontmoeten, waaronder de heer Jeffrey C. Sprecher, voorzitter van de New York Stock Exchange. Commissaris Moscovici zal onder meer Kristalina Georgieva ontmoeten, directeur van het Internationale Monetaire Fonds; Jerome H. Powell, voorzitter van de Federal Reserve Board; en José Ángel Gurría, secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Vice-president Dombrovskis zal spreken op de jaarlijkse bijeenkomst van het Institute of International Finance, zal de Coalitie van ministers van Financiën voor Klimaatactie toespreken en zal de lancering lanceren van de Internationaal platform voor duurzame financiering bij het IMF op vrijdag 18 oktober om 20u CET.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending