Verbind je met ons

Brexit

Plannen om #EUBudget-financiering in 2020 te behouden in het geval van een no-deal #Brexit

DELEN:

gepubliceerd

on

Britse onderzoekers, studenten en boeren zouden EU-steun blijven krijgen in het geval van een no-deal Brexit, op grond van bepalingen die de Begrotingscommissie maandag (14 oktober) heeft aangenomen.

De Begrotingscommissie heeft een maatregel goedgekeurd om ervoor te zorgen dat de EU-fondsen voor 2019 en 2020 volledig beschikbaar zijn als Groot-Brittannië de Europese Unie zonder akkoord verlaat. De ontwerpverordening breidt het noodplan uit tot 2020 goedgekeurd door het Europees Parlement op 17 april 2019, voorheen beperkt tot 2019.

Het doel is om de negatieve gevolgen van de terugtrekking van Groot-Brittannië voor de begunstigden van EU-financiering en voor de begroting van de Europese Unie in het geval van een no-deal-scenario tot een minimum te beperken. De maatregel omvat programma's zoals Horizon 2020, Erasmus+ en landbouw- en regionaal beleid.

Het voorstel zou het mogelijk maken om de betalingen aan Britse begunstigden gedurende 2020 voort te zetten, op voorwaarde dat het VK zijn bijdragen blijft betalen en de noodzakelijke controles en audits aanvaardt.

De ontwerpaanbeveling door rapporteur Johan Van Overtveldt (ECR, BE), voorzitter van de Begrotingscommissie, bekrachtigde de goedkeuring van het voorstel en werd aangenomen met 26 stemmen voor, 4 tegen en 3 onthoudingen.

Volgende stappen

De plenaire stemming zal plaatsvinden tijdens de II-zitting van 21 en 24 oktober in Straatsburg.

De verordening moet met spoed in werking treden en van toepassing zijn vanaf de dag na die waarop de Verdragen niet langer van toepassing zijn op en in het Verenigd Koninkrijk.

advertentie

Meer informatie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending