Verbind je met ons

auteurswetgeving

#Copyright - De dialoog tussen platforms en rechthebbenden begint morgen

DELEN:

gepubliceerd

on

De eerste bijeenkomst van de stakeholderdialoog over de toepassing van artikel 17 van de Richtlijn betreffende het auteursrecht op de digitale interne markt over het gebruik van beschermde inhoud door aanbieders van onlinediensten voor het delen van inhoud, vindt morgen in Brussel plaats. De belanghebbenden zullen beste praktijken bespreken over hoe platforms voor het delen van inhoud en dienstverleners moeten samenwerken met rechthebbenden. Deze dialoog is voorzien in het kader van de nieuwe richtlijn en zal helpen bij het opstellen van de richtsnoeren voor de toepassing van artikel 17. De Europese Commissie heeft belanghebbende organisaties uitgenodigd om deel te nemen, op basis van de criteria vermeld in de oproep tot het indienen van blijken van belangstelling voor deelname aan de stakeholderdialoog. De agenda is beschikbaar hier. Commissaris voor Digitale Economie en Samenleving Mariya Gabriel opent de sessie om 09:45 CEST. Haar toespraak en de discussies zijn live te volgen via webstream

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending