Verbind je met ons

Brexit

#Brexit-deal 'steeds moeilijker' deze week, EU-top om uitstel te bespreken

DELEN:

gepubliceerd

on

Het bereiken van een Brexit-scheidingsovereenkomst is deze week “steeds moeilijker” geworden, maar was nog steeds mogelijk, zei de Brexit-onderhandelaar van het blok dinsdag (15 oktober), terwijl de Finse EU-minister zei dat de leiders van het blok een nieuw uitstel zouden bespreken. schrijven Robin Emmott, Jan Strupczewski en Marine Strauss.

De EU-ministers komen in Luxemburg bijeen voor de laatste voorbereidende bijeenkomst voordat de donderdag-vrijdagtop van de nationale leiders van het blok in Brussel plaatsvindt, slechts veertien dagen voordat Groot-Brittannië zal vertrekken.

“Ook al was een akkoord moeilijk, steeds moeilijker, het is deze week nog steeds mogelijk”, zegt Barnier (afgebeeld) vertelde verslaggevers bij aankomst op de bijeenkomst in Luxemburg.

“Het bereiken van een akkoord is nog steeds mogelijk. Het is duidelijk dat elke overeenkomst voor iedereen moet werken. Heel Groot-Brittannië en de hele EU. Ik wil hieraan toevoegen dat het de hoogste tijd is om goede bedoelingen in een wetstekst om te zetten.”

Een deal was nog steeds mogelijk, maar het blok moet zich ook voorbereiden op een no-deal en een nieuwe verlenging van het proces, zei de Finse minister van EU-zaken, Tytti Tuppurainen, tegen verslaggevers.

“Alle scenario’s liggen open”, zei ze, en ze voegde eraan toe dat de leiders op de top een nieuwe Brexit-verlenging na de huidige exitdatum van 31 oktober zouden bespreken.

Asked if there could be a Brexit deal this week, Dutch Foreign Minister Stef Blok said: “I hope so…the UK proposal contained some steps forward but not enough to guarantee that the internal market will be protected…Let’s use the remaining time.”

Terwijl ze elkaar ontmoetten, begon de Britse Brexit-onderhandelaar David Frost dinsdag in Brussel een nieuwe onderhandelingsronde met de uitvoerende Europese Commissie van het blok.

advertentie

Groot-Brittannië zou dinsdag nieuwe voorstellen doen in een poging de Brexit-impasse te doorbreken, aldus RTE.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending