Verbind je met ons

EU

#Poland – 'Alleen Platforma Obywatelska en PSL kunnen ervoor zorgen dat Polen zijn plaats in de EU terugkrijgt'

DELEN:

gepubliceerd

on

Voorafgaand aan de parlementsverkiezingen die op 13 oktober in Polen plaatsvinden, wenste de voorzitter van de Europese Volkspartij (EVP), Joseph DAUL, de EVP-lidpartijen Platforma Obywatelska (PO) en Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) veel succes: “Door de geschiedenis heen heeft Polen heeft ons moed geleerd, blijk gegeven van vooruitdenken en solidariteit gebracht in binnen- en buitenland. Polen, een groot land, heeft zijn land altijd in de goede richting weten te sturen en ik kan met trots zeggen dat het ook dankzij de christen-democraten is dat Polen zich heeft aangesloten en werd een van de meest succesvolle voorbeelden van de EU en de NAVO.

“However, it is disheartening to see that democratic standards Poland fought hard for are now being eroded by the current ruling party. The recent reforms will deprive the citizens of stability and opportunities in the long term. They only serve the interest of the ruling political elite to maintain power.

“This Sunday’s election will be an important moment for the Polish people. They will have to choose between an independent rule of law or controlled judiciary, transparency or corruption, free media or propaganda. In this Sunday’s elections, every voice will make a difference and every vote will be decisive in deciding the country’s future. Just as Christian Democrats had a clear vision of how to make Poland one of the most successful countries in the EU, I am convinced that they have the best programme and vision to deliver for their citizens. PO and PSL have once again made their citizens a priority.

“They thought of how to improve their health care, invest in research to prevent cancer and offer better treatment through a concrete plan. Solidarity and commitment characterize PO and PSL’s policies; to offer better education, create more jobs, increase revenue and fight climate change. As true Christian Democrats, they are committed to investing in the generations of today and tomorrow and helping families in Poland take care of their loved ones. I am confident that PO and PSL will restore the necessary foundations of a healthy democracy: rule of law, independent judiciary and free media.

“Most importantly, they will ensure that Poland regains its place as a strong partner with a decisive voice at European level. Their electoral success is crucial to preserving a democratic and prosperous Poland, at the heart of the EU. I wish the best of luck to PO and PSL.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending