Verbind je met ons

België

#Clinclowns cocktailfestival komt naar #Belgium

DELEN:

gepubliceerd

on

Belgische barmannen hebben hun krachten gebundeld om vanaf 14-31 oktober een cocktailweek van twee weken in het hele land te organiseren, schrijft Martin Banks.

Het doel is om te laten zien dat het drinken van een goede (niet) alcoholische cocktail in een cocktailbar voor iedereen leuk kan zijn.

Maar er is ook een serieuzere kant: alle deelnemende bars hebben besloten om € 1 per cocktail aan Cliniclowns België te schenken.

‘Cliniclowns Mix & More’ is a two-week jamboree where people can come together around a quality cocktail – or mocktail (cocktail without alcohol) – in a bar of their choice.

Op een serieuzere manier, het is ook een kans om te geven aan degenen die het het meest nodig hebben: kinderen die in het ziekenhuis zijn en die wat broodnodige hulp krijgen van Cliniclowns.

Cliniclowns België stuurt in feite professionele clowns naar zieke en / of gehandicapte kinderen om hen nu al meer dan 23 jaar afleiding en plezier te bieden.

Cliniclowns België ieen non-profit organisatie, ontvangt geen subsidies en is volledig afhankelijk van donaties. Elke deelnemende bar wordt gevraagd om een ​​euro per verkochte cocktail over te maken en het totale bedrag wordt officieel aan Cliniclowns geschonken.

advertentie

Er zijn meer dan 25 deelnemende bars, verspreid over heel België.

All participating bartenders are invited to create a ‘Cool Cliniclowns Cocktail’ during the festival period. The most successful will be officially announced and get an award.

De inspiratie en grondlegger van CliniClowns was Michael Christensen. Als straatartiest en clown van het bekende Big Apple Circus ervoer hij in de jaren tachtig het belang van zulke genoegens voor kinderen in moeilijke situaties.

In 1986 richtte hij de Big Apple Clown Care Unit op in New York. In België begon het verhaal van de organisatie voor het eerst in 1993 toen Swa Vetters, nog steeds voorzitter van de VZW Cliniclowns Belgium, een documentaire bekeek die hij op de BRT zag.

De start ging gepaard met enige scepsis onder de medische staf van de ziekenhuizen, maar desondanks werd een proefperiode van een jaar gelanceerd. Nog voordat het jaar voorbij was, ontving de organisatie een bericht van de kinderarts van het ziekenhuis dat ze waren overgehaald naar het Cliniclowns-concept.

De kinderartsen zeiden dat ze merkten dat de bezoeken van de professionele clowns goed waren voor hun jonge patiënten.

Het startsein werd gegeven voor een verdere uitbreiding die al snel verder ging dan de provincie Antwerpen. In het jaar 2001 veranderde de naam van de non-profit organisatie in Cliniclowns België.

De Union of Belgium's Bartenders Union of Belgium's Bartenders ”(UBB) is ondertussen een vereniging die in 1961 begon door het enthousiasme en de dynamische aanpak van de Belgische barmannen die de waarden van de 'Art of the Bar' en de knowhow wilden verdedigen. -hoe waar het cocktails betreft.

De UBB is de enige Association of Bar Professionals in België, erkend door de International Bartenders Association (IBA). Met een groeiend aantal gepassioneerde leden, is het in constante evolutie waar het respect voor de regels en de internationale recepten perfect aansluit bij de moderne tendensen in de kunst van het drinken.

De deelnemende bars zijn te vinden op 

Instagram – @mixandmorebelgium 

Facebook - @mixandmorebelgium

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending