Verbind je met ons

Milieu

Bescherming van het #Milieu door middel van het strafrecht: de Europese Commissie start een openbare raadpleging om de EU-regels te evalueren

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie is een openbare raadpleging gestart om te beoordelen of de richtlijn inzake de bescherming van het milieu door middel van het strafrecht haar doelstellingen heeft bereikt. De richtlijn verplicht EU-lidstaten om bepaalde activiteiten die het milieu schaden als strafbare feiten te behandelen, bijvoorbeeld het verhandelen van bedreigde soorten, het vernietigen van beschermde habitats, het produceren, vervaardigen of hanteren van nucleair materiaal of andere radioactieve stoffen, en overmatige water-, lucht- of bodemverontreiniging. De openbare raadpleging is online beschikbaar in alle EU-talen. Het loopt vanaf vandaag 12 weken en eindigt op 2 januari. Bovendien zal de raadpleging de resultaten van alle lidstaten beoordelen voor de periode dat de richtlijn van toepassing was, van 2011 tot 2018.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending