Nieuwe door de EU gefinancierde upgrades op de #NaplesBari-lijn, Zuid-Italië

| Oktober 9, 2019

De Europese Commissie keurde een investering van € 124 miljoen goed van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) om een ​​16.5-km-gedeelte van de spoorlijn Napels-Bari te upgraden, tussen Cancello en Frasso Telesino, Zuid-Italië. Werken omvatten het verdubbelen van enkelsporige spoorlijnen om de snelheid, capaciteit en reistijd te verminderen. Transportcommissaris Violeta Bulc zei: “Dit EU-project zal de lokale economieën in Napels, Caserta, Benevento, Foggia en Bari een impuls geven, met kortere reistijden voor inwoners en toeristen. Op de lange termijn zullen deze spoorlijn en de vele andere met EU-financiering aangelegde Zuid-Italië bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in de regio. ”Op de verbindingsweg naar Napels zal een verbinding worden gemaakt met de vracht Maddalenoni Marcianise tuin, die onder de historische lijn van Cancello Caserta passeert. Hierdoor kan vrachtverkeer rechtstreeks naar de werf worden geleid, zonder de regionale lijn te beïnvloeden. Het project omvat ook de bouw van twee nieuwe treinhaltes, Valle Maddaloni en Frasso Telesino / Dugenta. De route Napels-Bari maakt deel uit van de EU Trans-Europees vervoersnetwerk, op de Scandinavisch-mediterrane kerncorridor. De voltooiing van de corridor, met de aanleg van meer dan 9,300 km spoor - waarvan een derde in Italië - zal belangrijke economische EU-polen verbinden, die 20% van het BBP en ongeveer 15% van de totale bevolking vertegenwoordigen.

Comments

Facebook reacties

Tags: , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, EU spoorwegen, Italië, transport

Reacties zijn gesloten.